Τρίτη, 07 Απριλίου 2015 21:47

Στον Παυλόπουλο το προεδρείο της ΚΕΔΕ

Στον Παυλόπουλο το προεδρείο της ΚΕΔΕ

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο είχε χθες αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Γιώργο Πατούλη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο α' και ο β' αντιπρόεδρος Δημήτρης Καφαντάρης και Γιάννης Καραγιάννης αντίστοιχα, ο γενικός γραμματέας Γιάννης Μουράτογλου και τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ Απόστολος Κοιμήσης, Δημήτρης Μπίρμπας. 

Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στους δεσμούς του με την αυτοδιοίκηση από την εποχή που ήταν υπουργός Εσωτερικών. 

Αναγνωρίζοντας το ρόλο που διαδραματίζει η τοπική αυτοδιοίκηση στη σημερινή εποχή, όπου έχει επωμισθεί μεγάλο μέρος της κοινωνικής κρίσης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα οι αρμοδιότητες που της εκχωρούνται να συνοδεύονται και από τα μέσα για να μπορεί να τις ασκήσει. 

Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε την ελπίδα του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσα από το μεγάλο θεσμικό του ρόλο, να δημιουργήσει τις εγγυήσεις εκείνες ώστε η αυτοδιοίκηση να εκπληρώσει την αποστολή της. Ευχόμαστε, είπε ο κ. Πατούλης, ότι όπως προσφέρατε ως υπουργός σημαντικό έργο στην αυτοδιοίκηση, το ίδιο θα κάνετε και ως ανώτατος άρχων της χώρας.