Παρασκευή, 29 Μαϊος 2015 12:59

Κουίκ: Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν αναγνωρίζουν τη ΣΔΙΤ με ΤΕΡΝΑ

«Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν αποδεχόμαστε μεθοδεύσεις σε συνεργασία με γνωστούς ιδιώτες (ΤΕΡΝΑ), για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Την πιο πάνω δήλωση έκανε ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του γραφείου του, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την εν λόγω ανακοίνωση, ο Τ. Κουίκ αφού εξήγησε ότι χθες -λόγω ενός έκτακτου γεγονότος- δεν μπόρεσε να συνοδεύσει τον Γ. Τσιρώνη στην Τρίπολη, διαβεβαίωσε ότι σήμερα Παρασκευή θα είναι μαζί του, στην Καλαμάτα.

Αναλυτικά, ο υφυπουργός Επικρατείας αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής:

«Στην τηλεφωνική μας συνομιλία επεσήμανα στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη ότι οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν αποδεχόμαστε μεθοδεύσεις σε συνεργασία με γνωστούς ιδιώτες (ΤΕΡΝΑ), για τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οπως επίσης δεν δεχόμαστε κανενός είδους πολιτικές τύπου Φούχτελ για τα απορρίμματα, μεθόδευση που συμπίπτει απολύτως και με τις θέσεις των κυβερνητικών εταίρων μας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Γιάννης Τσιρώνης, όχι απλώς επικρότησε τη θέση των ΑΝΕΛ που του διατύπωσα, αλλά κατέστησε ακόμα πιο σαφές, ότι οι όποιες ανάλογες μεθοδεύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων είναι έξω από την πολιτική της κυβέρνησης. Και αυτό ο κ. Τσιρώνης θα το καταστήσει σαφές σε όλους τους αυτοδιοικητικούς συνομιλητές του, στα πλαίσια της περιοδείας του στους νομούς της Πελοποννήσου.

Είμαι υποχρεωμένος να επαναλάβω και μία πρόσφατη δήλωσή μου, ότι το θέμα των απορριμμάτων σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου μοιάζει με ένα κόμπο που έχει ήδη σπάσει τα δοντάκια της χτένας. Και η ευθύνη, βεβαίως, είναι σε εκείνους της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι με τις παραλείψεις τους, επιβαρύνουν τον Ελληνα φορολογούμενο με βαριά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Ενωση και βεβαίως δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα δημόσιας υγείας, όπως π.χ. στον Πύργο και τη Τρίπολη.

Φυσικά φουχτελικές λύσεις δεν λύνουν το πρόβλημα, όταν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις, τόσο από τα συγκυβερνώντα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και από τους αντιμνημονιακούς περιφερειακούς συνδυασμούς, που κατά συνείδηση ψήφισαν οι φίλοι των ΑΝΕΛ.

Περισσότερα από τον ίδιο τον κ. Τσιρώνη, αφού το εξαιρετικά σημαντικό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι δική του αρμοδιότητα και δεν έχω καμία εξουσιοδότηση στα πλαίσια των καθηκόντων μου να τα εντάσσω για ανάλυση στην ατζέντα των συζητήσεών μου με αυτοδιοικητικούς φορείς».