Σάββατο, 20 Μαϊος 2017 08:54

Δυαρχία στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία (βίντεο)

Δυαρχία στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία (βίντεο)

Ανταγωνισμός υπήρξε για τη θέση του συντονιστή στη Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και ισοψήφησαν ο Τάσος Πολυχρονόπουλος και η Μαρία Βεργινάδη. Για να αρθεί το αδιέξοδο, συμφωνήθηκε η θέση να μοιραστεί (από 1 χρόνο) και πρώτος ανέλαβε ο Τ. Πολυχρονόπουλος.

Συγκεκριμένα, στην εκλογική διαδικασία των 25 μελών της νέας Ν.Ε. προχθές το βράδυ, που ήταν πολύωρη, για τη θέση του συντονιστή προτάθηκαν ο Τάσος Πολυχρονόπουλος (πολιτικός μηχανικός - μέλος του Δ.Σ. της "Φάρις") και η Μαρία Βεργινάδη (δικηγόρος - αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας). 

Η επιτροπή χωρίστηκε κυριολεκτικά στα δύο και οι υποψήφιοι πήραν από 12 ψήφους ο καθένας και βρέθηκε και μία λευκή. Μπροστά στο αδιέξοδο και μετά από νέα αντιπαράθεση για το ποιος θα ξεκινήσει ως συντονιστής, τελικά ομόφωνα αποφασίστηκε την πρώτη χρονιά συντονιστής να είναι ο Τ. Πολυχρονόπουλος, με αναπληρώτρια τη Μ. Βεργινάδη και οι ρόλοι να αντιστραφούν τη δεύτερη χρονιά.

Η Μ. Βεργινάδη υποστηρίχθηκε από τους βουλευτές και απ‘ αυτούς που τάσσονταν υπέρ της ανανέωσης, ενός νέου προσώπου και γυναίκας μάλιστα. Κάποιοι επέκριναν τον Τ. Πολυχρονόπουλο ως άνθρωπο του Σταύρου Μπένου, καθώς είχε συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν, όταν ήταν δήμαρχος της Καλαμάτας. Οι υποστηρικτές του Τ. Πολυχρονόπουλου υποστήριζαν πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που χαίρει εκτίμησης στην τοπική κοινωνία και που προσφέρει όταν του ζητείται.

Στη συνέχεια, η Ν.Ε. εξέλεξε ομόφωνα τα μέλη του νέου 9μελούς Συντονιστικού της Οργάνου, που αποτελείται  από τους: Γιάννη Ασημακόπουλο, Μαρία Βεργινάδη, Μάκη Λεβέντη, Ιωάννα Μαραβελή, Σταμάτη Μπεχράκη, Βάνα Μπιτσάνη, Τάσο Πολυχρονόπουλο, Κώστα Τσορώνη και Γρηγόρη Τσώνη.

Σε δηλώσεις του στην "Ε" ο Τάσος Παλυχρονόπουλος παρατήρησε ότι το Συντονιστικό Οργανο έχει ένα πολύ καλό σχήμα, που σηματοδοτεί αποφασιστικότητα και βούληση, ώστε η Ν.Ε. να περάσει σε πιο δημιουργική και παραγωγική φάση. Επεσήμανε ότι προτεραιότητα αποτελεί η συλλογική λειτουργία της Ν.Ε. και πως στην ατζέντα της δράσης της θα είναι τα κοινωνικά θέματα, το προσφυγικό, η μελέτη για την παραγωγική ανασυγκρότηση του νομού και το σχέδιο αναθεώρησης του "Καλλικράτη". Σημείωσε ότι θα γίνουν συζητήσεις και θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για να συγκροτηθούν αυτοδιοικητικά σχήματα με συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων, για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Τέλος εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα από γόνιμο κι έντονο διάλογο, διαμορφώνεται ένα πλαίσιο για μεγαλύτερη παρουσία και παρεμβατικότητα της Ν.Ε. στις κοινωνικές διαδικασίες.