Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 22:56

Καταγγελία ΚΚΕ: Βανδαλισμός στο μνημείο του Δημοκρατικού Στρατού στον Ταΰγετο

Γράφτηκε από την
Καταγγελία ΚΚΕ: Βανδαλισμός στο μνημείο του Δημοκρατικού Στρατού στον Ταΰγετο

Τη «θρασύδειλη ενέργεια των βανδάλων που αμαύρωσαν το μνημείο προς τιμήν της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ, στον Ταΰγετο», καταγγέλλει η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει, «την Τρίτη 30/5 το βράδυ άγνωστοι έβαψαν και προσπάθησαν να καταστρέψουν το μνημείο της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ που πρόσφατα κατασκευάστηκε. Προφανώς κάποιοι ενοχλήθηκαν από την παρουσία χιλιάδων λαού στα αποκαλυπτήρια του μνημείου την Κυριακή 28 Μαΐου». 

Η ΕΠ του ΚΚΕ παρατηρεί ότι «η ιστορία του εργατικού επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο είναι μεγάλη και ποτισμένη με το αίμα χιλιάδων αγωνιστών. Αυτούς τιμήσαμε την Κυριακή, αυτούς τίμησαν με την παρουσία τους οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι, αλλά και όλοι αυτοί που συνέβαλαν στην ανέγερση του μνημείου, άσχετα αν συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ». 

Τέλος, καλεί «το λαό της Πελοποννήσου να καταδικάσει αυτές τις ενέργειες, να απομονώσει τις αντιδραστικές δυνάμεις που στρέφονται ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, να περιφρουρήσει το μνημείο τιμής της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ».


NEWSLETTER