Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 22:51

Δέσμευση Μητσοτάκη για το Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη

Γράφτηκε από τον
Δέσμευση Μητσοτάκη για το Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη

 

«Δεσμεύομαι να συμβάλω τα μέγιστα για την ολοκλήρωση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου, του δρόμου Καλαμάτα - Πύλος - Μεθώνη»  δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες το απόγευμα με το δήμαρχο Πύλου - Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής του από τον κ. Καφαντάρη, έδειξε ότι γνωρίζει λεπτομερώς τόσο τις προοπτικές της Μεσσηνίας όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Μάλιστα, όσοι παρακολουθήσαν τη συνάντηση, από τις αντιδράσεις του κ. Μητσοτάκη αντιλήφθηκαν ότι έχει έρθει πολλές φορές ανεπισήμως στη Μεσσηνία και -μεταξύ άλλων- έχει... ταλαιπωρηθεί αρκετά στους δρόμους της.

Εκτός από τα προβλήματα αλλά και τα πλεονεκτήματα της Μεσηνίας, ο κ. Μητσοτάκης έδειξε να γνωρίζει άριστα τόσο τα αυτοδιοικητικά θέματα όσο και την ανάγκη εκσυγχρονισμού του εθνικού χωροταξικού πλαισίου.

Μιλώντας για την αυτοδιοίκηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι θα δοθεί στους δήμους ο μειωμένος κατά 30% ΕΝΦΙΑ, από το 2021. Με αυτόν τον τρόπο η κάθε δημοτική αρχή θα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόσει τον ΕΝΦΙΑ, εντός ενός συγκεκριμένου πλαισίου και με βάση τις δαπάνες της.

Μιλώντας για τον χωροταξικό σχεδιασμό, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Νεα Δημοκρατία έχει υιοθετήσει το σχέδιο του ΤΕΕ, που προβλέπει τη δημιουργία ενός ψηφιακού χάρτη στον οποίο θα απεικονίζονται  οι επιτρεπτές χρήσεις γης σε κάθε έκταση.

Θ.Λ.


NEWSLETTER