Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 09:17

Καλαμάτα: Ανησυχία στη Ν.Δ. για την ενότητα με αφορμή τις δύο υποψηφιότητες

Καλαμάτα: Ανησυχία στη Ν.Δ. για την ενότητα με αφορμή τις δύο υποψηφιότητες

 

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην τοπική Ν.Δ. και στη δημοτική ομάδα Νίκα με τις ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων για το Δήμο Καλαμάτας από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.

Τα τοπικά στελέχη προβληματίζονται και ανησυχούν, καθώς βλέπουν ότι το κόμμα διχάζεται, χάνεται ο έλεγχος και τείνει να δημιουργηθεί μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια του δήμου. Οι πιο ψύχραιμοι συνιστούν υπομονή, προσβλέποντας σε ανάληψη πρωτοβουλίας από την κεντρική διοίκηση της Ν.Δ., ώστε να καθίσουν όλοι σ’ ένα τραπέζι, να δοθούν εξηγήσεις και να υπάρξουν συμβιβασμοί, προκειμένου να συμφωνήσουν σ’ ένα πρόσωπο και να κατέβουν όλοι ενωμένοι.

Ωστόσο, στη δημοτική ομάδα Νίκα υπάρχει αναστάτωση και είναι πιθανό το αμέσως επόμενο διάστημα να ανακοινώσει υποψηφιότητα δημάρχου και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, που δείχνει ζωηρό ενδιαφέρον. Η προοπτική της επιλογής του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλου Μπουζιάνη που προωθείτο από μέλη της ομάδας Νίκα, “παγώνει” προς το παρόν, καθώς από την αρχή προβαλλόταν ως επιλογή που μπορούσε να ενώσει -κάτι που όμως έχει ακυρωθεί στην πράξη από τις ανακοινώσεις των δύο υποψηφιοτήτων. Από μέλη της δημοτικής ομάδας Νίκα εκφράζεται δυσφορία για τις προχθεσινές ανακοινώσεις, χωρίς να υπάρχει συζήτηση και συμφωνία. Γεγονός που σχολιάζεται είναι ότι Μ. Οικονομάκου και Ελ. Αλειφέρη είναι της επιρροής του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως, χθες οι κυρίες Αλειφέρη και Οικονομάκου τα είπαν έξω από το μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, στη γιορτή του μητροπολίτη Μεσσηνίας, υπό τα βλέμματα του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, του Παύλου Μπουζιάνη, της αντιδημάρχου Παναγιώτας Ντίντα και τοπικών στελεχών της Ν.Δ., όπως της προέδρου της ΔΗΜΤΟ Καλαμάτας Αντζελας Σκλήκα και του Παναγιώτη Λύρα.

Γ.Σ.