Δευτέρα, 06 Μαϊος 2019 17:02

Κρεμλής από Καλαμάτα: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει πλέον τον κύκλο της”

Γράφτηκε από την
Κρεμλής από Καλαμάτα: “Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει πλέον τον κύκλο της”

Την ιδιαίτερη σημασία των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου τόνισε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος-Σταύρος Κρεμλής, ο οποίος έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1981.

Είπε πως το μήνυμα είναι ότι η χώρα αλλάζει σελίδα και στη συνέχεια είναι θέμα χρόνου το πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, λέγοντας πως "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει πλέον τον κύκλο της". Μίλησε για τη δική του υποψηφιότητα τονίζοντας πως όλη του η δραστηριότητα είναι στην Ευρώπη και, μεταξύ άλλων, στάθηκε στην ανάγκη κατάρτισης ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση αλλά και για την κλιματική μετανάστευση στο μέλλον.

Ειδικότερα στάθηκε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, λέγοντας πως ο ΠΕΣΔΑ χρειάζεται τροποποίηση καθώς πλέον οι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης αλλάζουν, με την ανακύκλωση στο επίκεντρο. Η καθυστέρηση που έχει σημειωθεί σημείωσε πως δεν επέτρεψε τη δημιουργία έξυπνων συστημάτων στους δήμους. Με σκληρή γλώσσα μίλησε για τους ΧΑΔΑ, λέγοντας μάλιστα πως έχει την ενημέρωση ότι παραμένουν απόβλητα σε ορισμένους από εκείνους που έχουν βγει από τη λίστα, με κίνδυνο νέα πρόστιμα. Ανέπτυξε το σκεπτικό του αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων, στη λογική της κινητοποίησης των τοπικών κοινωνιών με δράση και των δήμων, πάντα στη λογική της κυκλικής οικονομίας - ενώ ιδιαίτερα στάθηκε και στο θέμα της διαχείρισης των υδάτων, στην ίδια πάντα λογική. 

Ο κ. Κρεμλής τόνισε την ανάγκη σύστασης κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων και ενεργειακών κοινοτήτων που θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις απασχόλησης και αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκτιμώντας πως θα συμβάλει στη δρομολόγηση τέτοιων δράσεων. 

Ειδικά για την Καλαμάτα μίλησε μεταξύ άλλων και για δυνατότητες που προκύπτουν μέσω του διευρωπαϊκού δικτύου, αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση λεωφορείων -ενδεχομένως με αφετηρία το λιμάνι- ή την ακτοπλοϊκή σύνδεση -ίσως με τα Κύθηρα- με ηλεκτρικό πλοίο.

Κ.Δ.

 


NEWSLETTER