Τετάρτη, 13 Μαϊος 2020 21:34

Βελόπουλος για ελλείψεις γιατρών στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Βελόπουλος για ελλείψεις γιατρών στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Τις σοβαρές ελλείψεις γιατρών στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας επισημαίνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σε ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας.

Παρατηρεί ότι “έως τώρα, δεν έχει γίνει καμία νέα πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, Τα κενά στα ως άνω νοσοκομεία καλύπτονται, συνήθως, με «μπαλώματα» (αποσπάσεις στελεχών από περιοχή σε περιοχή)”.
Ακόμα, αναφέρει πως “ο Σύλλογος Ιατρών Κέντρων Υγείας Νομού Μεσσηνίας, έχει ζητήσει την παύση αυτών των «μπαλωμάτων», που αφορούν στην απόσπαση γιατρών από Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Το οργανόγραμμα του τελευταίου νοσοκομείου ακολουθεί διαφορετική κατεύθυνση άσκησης της ιατρικής φροντίδας στον τρόπο καθημερινής λειτουργίας του, με αποτέλεσμα να μην είναι χρήσιμοι οι εκάστοτε αποσπασμένοι επικουρικοί ιατροί, ενώ, ταυτόχρονα, έχει αποδυναμωθεί πολύ η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην ευρύτερη περιοχή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα Περιφερειακά Ιατρεία Αρφαρών και Οιχαλίας, στα οποία, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένας γιατρός, ενώ «στενάζουν» από υποστελέχωση τα Κέντρα Υγείας Μελιγαλά, Αγίου Νικολάου και Φιλιατρών”.
Ο κ. Βελόπουλος ρωτά τον υπουργό: ”1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, ώστε να στελεχωθούν τα νοσοκομεία των ως άνω περιοχών με μόνιμο προσωπικό, με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση των εν λόγω νοσοκομείων, αλλά και των επιτόπιων δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας; 2. Υπάρχει μέριμνα, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα του ανεπαρκούς εφοδιασμού των ως άνω νοσοκομείων με αναλώσιμα υλικά, καθώς πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούσαν μέχρι πρόσφατα, είχαν προκύψει από δωρεές ιδιωτών;”.