Τετάρτη, 27 Μαϊος 2020 19:55

Πολάκης για προμήθειες της 6ης ΥΠΕ και μετακινήσεις γιατρών στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Πολάκης για προμήθειες της 6ης ΥΠΕ και μετακινήσεις γιατρών στη Μεσσηνία


Σφοδρή επίθεση στον υφυπουργό Υγείας εξαπέλυσε χθες το πρωί στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, για το θέμα των υπερτιμολογήσεων στην 6η ΥΠΕ και για τις μετακινήσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε ότι με το άρθρο 31 που συζητήθηκε και αφορά τις κυρώσεις των ΠΝΠ για τον κορονοϊό, “η κυβέρνηση κάνει μια σκανδαλώδη προσπάθεια να «καθαρίσει» τα πεπραγμένα και τις πρακτικές του κ. Καρβέλη, διοικητή της 6ης ΥΠΕ. Συγκεκριμένα, με μια απαράδεκτη διάταξη του άρθρου 31 το υπουργείο Υγείας καταργεί τον έλεγχο σε επίπεδο Ελεγκτικού Συνεδρίου (άρθρο 35/4129 του 2013 που προβλέπει τον έλεγχο των συμβάσεων), μιας δαπάνης, της οποίας το ύψος φτάνει τις 500 χιλιάδες ευρώ”.
Ο Π. Πολάκης αναφέρθηκε ευθέως σε κάλυψη από την κυβέρνηση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ: “Σας καλώ να αποσύρετε τη διάταξη ή να το επιβάλετε σε όλα τα υπουργεία. Ουσιαστικά δίνετε νομική κάλυψη στον κ. Καρβέλη! Το γεγονός ότι παρήγγειλε στολές υψηλής προστασίας με 18 ευρώ (ενώ στην 1η ΥΠΕ έκαναν το ίδιο με 8 ευρώ) και έλεγε πως θα τις φέρει μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν τις έφερε, του δώσατε παράταση και τώρα νομιμοποιείται να μην τα έχει φέρει ακόμα και τώρα! Αυτό είναι βάζω πλάτη στο πλυντήριο!”.
Σχετικά με το θέμα των προσωρινών μετακινήσεων των γιατρών “που με το άρθρο 33 μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους”, όπως ανέφερε, ο πρώην αν. υπουργός Υγείας παρατήρησε: “Και δε μου λέτε κ. Κοντοζαμάνη, γιατί τον κ. Καλοφωλιά, που είχε μετακινηθεί στην Καλαμάτα από την Κυπαρισσία, ενώ υπήρχαν γιατροί στην Κυπαρισσία, τώρα τον ξαναγυρνάτε πίσω; Μήπως για να γίνει διευθύντρια κάποια συγγενής του κ. Χρυσομάλλη;”. Οταν τον λόγο πήρε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης “για να αρνηθεί τις κατηγορίες περί συγγενικής ευνοιοκρατίας”, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, “εκτέθηκε τελικά ανεπανόρθωτα από τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος στην δευτερολογία του απέσπασε την ομολογία του κ. Χρυσομάλλη ότι η διευθύντρια για την οποία γίνεται ο λόγος είναι κουμπάρα του”.


NEWSLETTER