Τετάρτη, 27 Μαϊος 2020 21:42

ΚΚΕ Πελοποννήσου για το φυσικό αέριο

Γράφτηκε από την
ΚΚΕ Πελοποννήσου για το φυσικό αέριο

Για “κωμωδία σε βάρος των εργαζομένων και του λαού της περιοχής” κάνει λόγο η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, σχετικά με τις αντιδράσεις για την απόφαση της ΡΑΕ να αφαιρέσει από το πρόγραμμα ανάπτυξης δικτύων διανομής φυσικού αερίου τα αστικά κέντρα της Πελοποννήσου.

Αναφέρει πως “πρωταγωνιστές οι βουλευτές, και από κοντά οι εκλεγμένοι στην Τοπική Διοίκηση της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και της ΛΑΕ που «διαμαρτύρονται» για αυτόν τον αποκλεισμό”.
Το ΚΚΕ της Πελοποννήσου υποστηρίζει ότι “όλοι αυτοί που σήμερα διαμαρτύρονται είναι υπόλογοι στο λαό της Πελοποννήσου. Ενώ έστησαν προεκλογικές φιέστες, ανήγγειλαν πολλές φορές ότι τα «έργα ξεκινούν άμεσα», ότι θα έρθει το φθηνό φυσικό αέριο για να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του λαού της περιοχής, γνώριζαν πολύ καλά από την αρχή ότι δεν υπήρχε σχεδιασμός για σύνδεση των αστικών κέντρων της Πελοποννήσου στο δίκτυο φυσικού αερίου. Αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα από το γεγονός ότι παρότι ο αγωγός φυσικού αερίου για τη Μεγαλόπολη περνάει από Κόρινθο, δίπλα στο Αργος, μέσα από τη ΒΙΠΕ της Τρίπολης, δεν είχε καμιά πρόβλεψη για τη σύνδεση αυτών των πόλεων”.
Συμπληρώνει πως “η κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου είτε από τους ιδιώτες είτε από την Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ AE) γίνεται με κριτήριο την κερδοφορία των εταιρειών διανομής, και επόμενα έχουν προτεραιότητα οι περιοχές που διασφαλίζουν μεγάλη κατανάλωση (μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος κλπ.) και δευτερευόντως για κάλυψη οικιακών αναγκών. Μπορεί να γέμισαν τα βουνά με ανεμογεννήτριες, οι πλαγιές με φωτοβολταϊκά, να σχεδιάζονται δίκτυα και αγωγοί μεταφοράς ενέργειας που διασχίζουν την περιοχή απ’ άκρη σ’ άκρη, όμως τα τιμολόγια για τη λαϊκή κατανάλωση καμία μείωση δεν είδαν”.
Το ΚΚΕ καλεί “ το λαό, τους εργαζόμενους να μπουν μπροστά και να διεκδικήσουν: Φθηνή ενέργεια για την κάλυψη των αναγκών των λαϊκών αναγκών. Κατάργηση του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα”.


NEWSLETTER