Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 09:41

Ερώτηση ΜέΡΑ25 για επιλογή Κουμάντου στη διοίκηση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Ερώτηση στην υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, όσον αφορά τον τρόπο που επιλέχθηκε η νέα πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας Πιπίνα Κουμάντου, απηύθυνε η βουλευτής Β’ Πειραιά και γραμματέας της ΚΟ του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα.

Αρχικά σημειώνει: “Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε το νέο Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας με επικεφαλής του τη δικηγόρο και μέλος του μητρώου στελεχών της κυβερνώσας παράταξης κ. Πιπίνα Κουμάντου. Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Κουμάντου είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων προ διετίας με άρθρο της (με τίτλο «Ποιος είναι αυτός ο Γκοτζαμάνης»), άρθρο με το οποίο αμφισβητούσε, πρακτικά, τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη από το παρακράτος, αποδίδοντας το θάνατο του Γρ. Λαμπράκη στη σύγκρουση του με το τρίκυκλο του Σπ. Γκοτζαμάνη”.

Στην συνέχεια, αφού εκφράζει την ανησυχία πως “η κ. Κουμάντου θα παραπληροφορήσει παρά θα ενημερώσει τους νέους της Καλαμάτας από τη νέα θέση που με κομματικά, προφανώς, κριτήρια έλαβε”, θέτει στην υπουργό τα εξής ερωτήματα: “1. Με ποια κριτήρια, τελικώς, επιλέχθηκε η κα Πιπίνα Κουμάντου για τη θέση της Προέδρου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Καλαμάτας; 2. Ποια διαδικασία ακολουθήθηκε για την ανάδειξη του Εφορευτικού Συμβουλίου; 3. Ποιοι ήταν οι υπόλοιποι υποψήφιοι για τη θέση του Προέδρου; 4. Για ποιους λόγους απορρίφθηκαν με αποτέλεσμα να δοθεί η θέση στην κ. Κουμάντου;”.


NEWSLETTER