Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013 11:53

Προσυνεδριακές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Προσυνεδριακές διεργασίες του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσήνη

Στα πλαίσια των προσυνεδριακών διεργασιών για το Συντακτικό Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση – συζήτηση την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013 των μελών της Δημοτικής Οργάνωσης του Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης. Την πολιτική εισήγηση έκανε το μέλος της ΚΟΕΣ (κεντρική οργανωτική επιτροπή συνεδρίου) Διονύσης Αλευράς.

Με αφορμή την εισήγηση τοποθετήθηκαν σχεδόν όλα τα παραβρισκόμενα μέλη. Συμφωνήσαμε ότι η λύση είναι η ανατροπή των δεδομένων. Όλοι μας στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. θα πρέπει να αντιληφθούμε το μέγεθος των ευθυνών μας απέναντι στην ιστορία της χώρας. Εμείς ως ΠΑ.ΣΟ.Κ. έχουμε την ευθύνη γιατί από την δεκαετία του 90 δεν είδαμε την κατάσταση. Αλλά αυτή η ευθύνη είναι άλλης τάξης από αυτή του 2008.

Επίσης να αναπροσανατολίσουμε τη νέα πολιτική μας πρόταση και να γίνουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, να ξαναβρούμε τις ρίζες μας.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι δύναμη πολιτικής σταθερότητας και χωρίς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν κυβερνάται η χώρα. Η στήριξη της κυβέρνησης Σαμαρά είναι πράξη υψηλής ευθύνης και συνέπειας μακριά από την λογική της κολοτούμπας. Το ΠΑΣΟ.Κ. σήκωσε όλο το βάρος και βλέπει με ικανοποίηση ότι ακολουθούν και άλλοι τη δική του γραμμή.

Το 1989 πολιτικές δυνάμεις υποδύθηκαν τους αγγέλους της κάθαρσης με σκοπό να διαλύσουν του «ενοχλητικό» ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σήμερα επανέρχονται με αιχμή του δόρατος την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής, προκειμένου να ολοκληρώσουν αυτό που δεν πέτυχαν. Τα γεγονότα όμως θα μιλήσουν , η αλήθεια έχει μια δυναμική που εκδικείται.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν στην συνάντηση παρουσία των μελών της ΚΟΕΣ Διονύση Αλευρά, Νίκου Χονδρού και του συντονιστή της ΝΟΕΣ Μιχάλη Σούμπλη και του μέλους Γιώργο Κατσούλη. Κατατέθηκαν σειρά προτάσεων για την οργανωτική ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς και επισημάνθηκε πως η αλήθεια, οι καθαρές θέσεις και η παραδειγματική τιμωρία όσων καταχράστηκαν ή κάλυψαν ενόχους θα πρέπει να αποτελούν την προμετωπίδα της νέας αφετηρίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή της Δημοτικής Οργάνωσης συνεδρίου του Δήμου Μεσσήνης από τους : Κανελλόπουλο Αθανάσιο, Κορομηλά Αθανάσιο, Νικολόπουλο Γεώργιο, Παναγιωτόπουλο Κωνσταντίνο, Πετρόπουλο Ηλία, Σικαλιά Παναγιώτη, Τσώνη Γεώργιο, Φωτεινάκη Βαγγέλη. Συντονιστής εκλέχτηκε ο Κορομηλάς Αθανάσιος που θα αναλάβει το συντονισμό δράσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο Δήμο Μεσσήνης μέχρι το Συνέδριο.

 

ΝΟΕΣ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Μεσσηνίας

 

Η επόμενη συνάντηση με την αντίστοιχη Δημοτική Οργάνωση Δήμου Δυτικής Μάνης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20-1-2013 και ώρα 12π.μ . στο Δημαρχείο Δυτικής Μάνης (Καρδαμύλη).

 

 


NEWSLETTER