Πέμπτη, 07 Ιανουαρίου 2021 17:07

Ερώτηση Βελόπουλου για τους δρόμους της Αλαγονίας

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Βελόπουλου για τους δρόμους της Αλαγονίας

Ερώτηση με θέμα “Ανησυχία στην Αλαγονία Καλαμάτας για την κατάσταση των δρόμων” κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Αναφέρει ότι “τα προβλήματα στην Αλαγονία παραμένουν σοβαρά, καθώς τα έργα αποκατάστασης που ξεκίνησαν στην περιοχή, μετά τις καταστροφές και τις κατολισθήσεις του 2019, σταμάτησαν, στην πράξη, το καλοκαίρι του 2019, δηλαδή, ένα χρόνο πριν, ενώ κάποιες παρεμβάσεις ήταν προβληματικές. Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται και ανησυχούν για τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα, που ήδη έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται, όπως μας αναφέρουν, καθώς, σε ενδεχόμενο μιας πολύ έντονης βροχόπτωσης, απειλούνται οι κατοικίες και τα κτήματά τους. Εχοντας ήδη υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές στον τόπο τους, οι κάτοικοι ζητούν να μάθουν τι απέγιναν τα χρήματα που έλαβε η εργολαβία και δεν ολοκλήρωσε το σχετικό δημόσιο έργο”.
Ο κ. Βελόπουλος ρωτάει τον υπουργό: “1. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των ως άνω έργων αποκατάστασης των δημόσιων οδικών υποδομών στην Αλαγονία της Καλαμάτας, ώστε να ανακουφιστούν οι κάτοικοι της εν λόγω περιοχής, δεδομένου του δεν έχει αποκατασταθεί η προσβασιμότητα στον τοπικό οδικό άξονα «Αλαγονία - Μαχαλάς - Πάνω Μεριά»; 2. Προτίθεσθε να προβείτε στην άμεση αποκατάσταση και διευθέτηση της απορροής των όμβριων υδάτων και των πηγών στην άνω περιοχή, ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενες νέες κατολισθήσεις;”.


NEWSLETTER