Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 14:40

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας για τα γεγονότα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μεσσηνίας για τα γεγονότα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ανακοίνωση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας εξέδωσε σήμερα η Τ.Ε. Μεσσηνίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

 

 

"Για άλλη μια φορά η νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο. Τη νύχτα της Δευτέρας 8/4 κλιμάκιο της με στρατιωτική περιβολή εισέβαλε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με σκοπό να τρομοκρατήσει εργαζόμενες αποκλειστικές νοσοκόμες για να "ελέγξει" αν είναι παράνομες ή αλλοδαπές. 

Σε ένα νοσοκομείο που μαστίζεται από την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού και υλικών, όπου οι εργαζόμενοι υποφέρουν από μειώσεις μισθών και οι ασθενείς από αυξανόμενη συμμετοχή στα έξοδα των παροχών υγείας, σε μια πόλη που μαστίζεται από τη φτώχεια, την ανεργία, τα λουκέτα και την κατάρρευση των οργανισμών υγείας και πρόνοιας που επιβάλλουν τα μνημόνια, η Τρόικα και η κατάπτυστη τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ), οι φασίστες έρχονται να τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στοχοποιώντας το πιο απαξιωμένο κομμάτι των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή για να σπείρουν το φόβο, το μίσος και να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία από τα πραγματικά προβλήματα κυνηγούν μετανάστες και κοινωνικά απόκληρους, αντί να χτυπούν τη ρίζα του κακού, την αιτία που φέρνει την κοινωνική καταστροφή, την πείνα, την εγκληματικότητα και τη διάλυση του κοινωνικού ιστού. Λειτουργούν ως "μπράβοι" των αφεντικών, του κεφαλαίου και του ίδιου του συστήματος που τους θρέφει.

Δε μας εκπλήσσει ότι την ίδια στιγμή καταφέρθηκαν εναντίον των Ρομά που βρίσκονταν στο χώρο του Νοσοκομείου, ενώ δεν έχουν πει κουβέντα για τις επιλογές της κυβέρνησης που για να υπηρετήσει το χρέος την ΕΕ και το ΔΝΤ διαλύει και συγχωνεύει νοσοκομεία, "κουρεύει" τα αποθεματικά τους και αφήνει ασθενείς να πεθαίνουν αβοήθητοι χωρίς περίθαλψη και φάρμακα.

Καλούμε τους εργαζομένους και το λαό της Μεσσηνίας να καταδικάσει και να απομονώσει το φασιστικό καρκίνωμα της Χρυσής Αυγής και να τους στείλει εκεί που ανήκουν, στα χρονοντούλαπα της ιστορίας.

 

Ο αγώνας ενάντια στα μνημόνια είναι και αγώνας ενάντια στο φασισμό!".


NEWSLETTER