Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2021 16:37

Να μην εφαρμοστεί η διαθεσιμότητα στους υγειονομικούς ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Να μην εφαρμοστεί η διαθεσιμότητα στους υγειονομικούς ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Την άμεση αναστολή της εφαρμογής του νόμου για τη διαθεσιμότητα και την άμεση συμμετοχή και συμβολή τόσο των Κέντρων Υγείας του νομού όσο και των ιδιωτών γιατρών, ιδίως πνευμονολόγων - παθολόγων - λοιμωξιολόγων, στην εξωνοσοκομειακή περίθαλψη ασθενών με Covid, ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη αποφόρτιση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, προτείνει η Επιτροπή Υγείας Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Αφού παρατηρεί ότι βρίσκονται “σε δραματική κατάσταση οι δομές υγείας και στο νομό μας” και πως “η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας αποτυπώθηκε εξάλλου και στον πρόσφατο ανασχηματισμό, που έφερε την κορυφαία κυβερνητική αλλαγή στο υπουργείο Υγείας και στο πρόσωπο του υπουργού”, προτείνει ακόμα: “Την άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Νοσοκομεία Καλαμάτας - Κυπαρισσίας και ειδικά για τη μονάδα Covid την άμεση πλήρη στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό και όχι με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, όπως επιχειρείται μέχρι σήμερα”.

Η Επιτροπή Υγείας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως “έστω και τώρα, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες, απέναντι στους ασθενείς και στο υγειονομικό προσωπικό του νομού μας” και την καλεί “να το πράξει άμεσα, μένοντας, επιτέλους, μακριά από προγραμματικές ιδεοληψίες και μικροκομματικές σκοπιμότητες που ήδη μας έχουν κοστίσει πολύ ακριβά”.

Επικρίνοντας την κυβέρνηση εκτιμά ότι “απαιτείται να ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως η σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και οι μελέτες, η ιχνηλάτηση των επαφών και τα αναγκαία μέτρα αποφυγής του συνωστισμού ιδίως σε μαζικούς χώρους. Μέτρα για τους χώρους εργασίας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τις σχολικές αίθουσες, με τα οποία η κυβέρνηση επιμένει ακόμα και σήμερα όχι μόνο να μην ασχολείται, αλλά και να τα υποβαθμίζει. Και φυσικά είναι αναγκαία η ενίσχυση στο πεδίο της μάχης των ΜΕΘ, με τα φαρμακευτικά εκείνα σκευάσματα που μπορούν πράγματι να βοηθήσουν αποτελεσματικά και να σώσουν ζωές ασθενών”.

Ακόμα, ξεκαθαρίζει: “Υπερασπιζόμαστε, στηρίζουμε και διαδίδουμε την ανάγκη του καθολικού εμβολιασμού. Διαχωρίζουμε τη θέση μας από επιλογές και πρακτικές αυταρχισμού και κοινωνικού διχασμού. Λέμε όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό στο γενικό πληθυσμό που θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα. Το εμβόλιο είναι πηγή ζωής, αλλά δεν μπορεί παρά ο εμβολιασμός να αποτελεί για τον καθένα και την καθεμία από εμάς, απόφαση ελεύθερης βούλησης κι επιλογής. Μόνη εξαίρεση αποτελούν οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας και της πρόνοιας. Για όσους η κυβέρνηση δεν φρόντισε να πειστούν άμεσα για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, το δέον είναι να μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες, όπου δεν θα έρχονται σε επαφή με ασθενείς. Το μέτρο της αναστολής εργασίας, που επέλεξε η κυβέρνηση και οδηγεί στην ολική απώλεια μισθού ή την απόλυση, όχι μόνο δεν θα πείσει για τον εμβολιασμό, αλλά θα δημιουργήσει αντίθετα μια εκρηκτική και διχαστική σύγκρουση και ταυτόχρονα μία ανυπολόγιστη απώλεια στελεχών και δυναμικού του ΕΣΥ την ώρα της μάχης, χωρίς κανένα σχέδιο κάλυψης των κρίσιμων κενών που φέρνει αυτό το μέτρο”.