Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2021 21:59

Την κινητοποίηση των υγειονομικών στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από την
Την κινητοποίηση των υγειονομικών στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

 

Την κινητοποίηση των υγειονομικών στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Μεσσηνίας κι εκφράζει την αμέριστη πολιτική του στήριξη σ’ αυτό τον αγώνα ενδυνάμωσης του ΕΣΥ.

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή αναφέρει ότι “σε μια περίοδο που η πανδημία είναι εκτός ελέγχου, το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει «βαλτώσει» και το ΕΣΥ είναι ανοχύρωτο και αποδιοργανωμένο, η σημερινή κραυγή αγωνίας των υγειονομικών που κινητοποιούνται για την υπεράσπιση της δημόσιας περίθαλψης, έχει ένα πολύ σημαντικό συμβολισμό. Οι «άνθρωποι της πρώτης γραμμής» στέλνουν το μήνυμα ότι παρά την εξουθένωση από την υπερπροσπάθεια, παρά την αίσθηση εγκατάλειψης, χωρίς ουσιαστική στήριξη και προοπτική, συνεχίζουν να μοχθούν για την καλύτερη δυνατή φροντίδα των πολιτών και, κυρίως, εξακολουθούν να αγωνίζονται για ένα αξιόπιστο δημόσιο σύστημα υγείας, που σέβεται την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα τόσο του εργαζόμενου όσο και του ασθενή”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μεσσηνίας εκφράζει “την αμέριστη πολιτική του στήριξη σ’ αυτό τον αγώνα ενδυνάμωσης του ΕΣΥ, έμπρακτης στήριξης του προσωπικού του (αποδοχές, συνθήκες εργασίας, εκπαίδευση, ένταξη στα ΒΑΕ, ειδικά κίνητρα κ.λπ.)”. Καταγγέλλει “την ωμή παρέμβαση, τις απειλές και τον εκφοβισμό της διοίκησης του Νοσοκομείου Μεσσηνίας κατά του Σωματείου των Ειδικευμένων Ιατρών του ΕΣΥ Ν. Μεσσηνίας”. Ζητά “να επανέλθουν στην εργασία τους οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα, καθώς και την άμεση πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας”.

Καταλήγοντας, παρατηρεί πως “ο αγώνας των υγειονομικών για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας μας αφορά όλους όσοι προτάσσουμε την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στη χώρα μας”.


NEWSLETTER