Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021 22:10

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Συλλαλητήριο για “την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής και για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη”, οργανώνουν στην Καλαμάτα, στις 5 Νοεμβρίου, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 6.30 το απόγευμα, σωματεία του ΠΑΜΕ.

“Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και κάθε σωματείο σε κοινή δράση και αγώνα για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών και να μείνει στα χαρτιά ο γνωστός νόμος - «έκτρωμα» του Χατζηδάκη, αναφέρουν τα σωματεία και παρατηρούν: “Χτίζουμε ένα μαζικό αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και διεκδικούμε: Κατάργηση του νόμου - εκτρώματος Χατζηδάκη. Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, των τριετιών.  Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο - 5νθήμερο – 35ωρο. Επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους. Οχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Καμία ηλεκτρονική λίστα με ονόματα και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στο κράτος και στους εργοδότες. Υπερασπίζουμε την ελευθερία επιλογής και τη μυστικότητα της ψήφου των εργαζομένων για την εκλογή Δ.Σ. και αντιπροσώπων, το δικαίωμα ενεργής συμμετοχής στις μαζικές διαδικασίες, τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων. Κάτω τα χέρια από τις συνδρομές και τα οικονομικά των συνδικάτων. Απειθαρχία και κατάργηση του απεργοσπαστικού μηχανικού με τίτλο «προσωπικού εγγυημένης παροχής υπηρεσιών». Προστασία του απεργιακού δικαιώματος έναντι της απεργοσπασίας και απαγόρευση της ανταπεργίας (lockdown). Κατάργηση της προβοκατόρικης διάταξης περί «άσκησης ψυχολογικής βίας» που αποτελεί όχημα δίωξης αγωνιστών που περιφρουρούν τον αγώνα τους”.

Το συλλαλητήριο οργανώνουν τα Συνδικάτα Υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων, Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Ν. Μεσσηνίας.