Τετάρτη, 01 Δεκεμβρίου 2021 22:13

Τα εκλογικά κέντρα του Κινήματος Αλλαγής στη Μεσσηνία

Τα εκλογικά κέντρα του Κινήματος Αλλαγής στη Μεσσηνία

Για τις εκλογές ανάδειξης του νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, που θα διεξαχθούν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου και πιθανότατα και την Κυριακή 12 του μήνα, ενημερώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του κινήματος.

Η ενημέρωση αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις εκλογές, καθώς και τις 12 πόλεις και χωριά του νομού όπου θα στηθούν κάλπες.

Η Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι “στις εκλογές αυτές ψηφίζουν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος Αλλαγής” και διευκρινίζει: “Ως μέλη του Κινήματος Αλλαγής, ορίζονται όσες και όσοι συμφωνούν με τις αρχές και τις επιδιώξεις του κινήματος. Κατά τη διαδικασία των εκλογών όποια/ος δεν είναι ήδη μέλος, υποβάλλει αίτηση εγγραφής ως μέλος ή φίλος και δηλώνει ότι δεν είναι μέλος άλλου πολιτικού κόμματος. Μέλη ή φίλοι μπορούν να εγγραφούν Ελληνίδες/Ελληνες πολίτες, πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και αλλοδαπές/οί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, ηλικίας 16 ετών και άνω, οι οποίοι αποδέχονται τις αρχές του ΚΙΝΑΛ. Δεν μπορούν να εγγραφούν μέλη ή φίλοι όσες και όσοι συμμετέχουν σε άλλο πολιτικό κόμμα ή σε φορείς με στόχους που έρχονται σε αντίθεση με το ΚΙΝΑΛ”.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία είναι απαραίτητη η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού ταυτότητας. Το κόστος συμμετοχής στην ψηφοφορία είναι 3 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο και η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους.

Οι εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ θα διεξαχθούν:

1) Στο Δήμο Καλαμάτας: Στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (είσοδος από πάροδο Πανταζοπούλου), 4 εκλογικά τμήματα.

2) Στο Δήμο Μεσσήνης: Στο Δημαρχείο Μεσσήνης, 2 εκλογικά τμήματα. Στο δημοτικό κατάστημα Πεταλιδίου.

3) Στο Δήμο Δυτικής Μάνης: Στο Δημαρχείο στην Καρδαμύλη.

4) Στο Δήμο Οιχαλίας: Στο Δημαρχείο στον Μελιγαλά.

5) Στο Δήμο Τριφυλίας, 4 εκλογικά τμήματα: Στο Δημαρχείο στην Κυπαρισσία. Στα δημοτικά καταστήματα Φιλιατρών, Γαργαλιάνων, Κοπανακίου.

6) Στο Δήμο Πύλου - Νέστορος, 3 εκλογικά τμήματα: Στο Δημαρχείο στην Πύλο. Στα δημοτικά καταστήματα Κορώνης και Βλαχόπουλου.