Σάββατο, 05 Φεβρουαρίου 2022 14:23

Οι ανεπάρκειες της κυβέρνησης

Γράφτηκε από την

Του Μενέλαου Γερονικολού, μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπης του Κινήματος Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ - Υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας

Η κατάρρευση της κρατικής μηχανής, της οποίας έγιναν μάρτυρες όλοι οι Έλληνες, με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία, αλλά και η κορύφωση της υγειονομικής κρίσης έχουν «ξεγυμνώσει» την κυβέρνηση, αποδεικνύουν την ανεπάρκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα το προηγούμενο διάστημα, οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί στην Αττική Οδό και τα προβλήματα στο δίκτυο ενέργειας ανέδειξαν για μια ακόμα φορά την απουσία ανθεκτικών πολιτικών για την προστασία του πολίτη. 

Απέδειξαν ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη όχι μόνο να υλοποιήσει πολιτικές που θα απαντούν πειστικά στα προβλήματα της κλιματικής κρίσης, αλλά δεν μπορεί καν να υλοποιήσει έναν σχεδιασμό στοιχειώδους αντιμετώπισης των φυσικών φαινομένων.

Οι ανεπάρκειες της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων δεν είναι κάτι καινούριο. Το ζήσαμε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές στην Εύβοια, στην Αττική και στην Πελοπόννησο, το βιώσαμε πριν από ένα χρόνο με τη «Μήδεια».

Το δήθεν επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη βούλιαξε στις πλημμύρες, έγινε στάχτη στις πυρκαγιές και πάγωσε στις χιονοπτώσεις.
Την ίδια στιγμή, το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη αδυνατεί να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση που πλήττει τη χώρα εξαιτίας της πανδημίας.

Οι περισσότεροι από 23.000 νεκροί, οι δεκάδες συνάνθρωποί μας, που καθημερινά δίνουν μάχη στις εντατικές, είναι η απόδειξη του εφιάλτη που ζούμε. Οι δυσκολίες και οι αστοχίες στην υλοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος, οι διαρκώς διογκούμενες ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι απότοκος επιπόλαιων πολιτικών και κυβερνητικών παλινωδιών.

Η τραγική διαχείριση της οικονομικής κρίσης, που συνοδεύει την υγειονομική τραγωδία, είναι μια ακόμα απόδειξη της ανικανότητας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, ο τόπος δεν έχει μόνο την ατυχία να τον κυβερνά μια αναποτελεσματική κυβέρνηση. Έχει την ατυχία να διαθέτει και μια ανεπαρκή αντιπολίτευση. Μια αντιπολίτευση που δεν έχει καταφέρει να αρθρώσει σοβαρό πολιτικό λόγο, που δεν έχει καταθέσει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, που σκιαμαχεί με το κακό της κυβερνητικό παρελθόν, τα πολιτικά και κομματικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζει σήμερα.
Πλέον, οι πολίτες έχουν ξεκάθαρη εικόνα των ελλειμμάτων των δύο κομμάτων και έχουν στρέψει το βλέμμα τους στο Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ.

Οι αξιόπιστες προτάσεις και ο ρεαλισμός που κομίζει στην πολιτική ζωή του τόπου ο Νίκος Ανδρουλάκης έχουν αναδείξει το Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ στην πολιτική δύναμη στην οποία οι πολίτες προστρέχουν και ακουμπούν τις ελπίδες τους για το «αύριο».

Οι νέες ιδέες, η ανανέωση του κόμματος μας, τα νέα στελέχη που έχουν βγει στην «πρώτη γραμμή» πιστοποιούν την αλλαγή σελίδας στο Κίνημα και φέρνουν πιο κοντά την πολυπόθητη πολιτική αλλαγή, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος και οι πολίτες τους.

Οι 270.000 πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες στις εσωκομματικές μας διαδικασίες, η δημοσκοπική αποδοχή του Κινήματος το επιβεβαιώνει.
Επιβεβαιώνει τη δίψα και την ανάγκη των πολιτών για μια νέα πρόταση διακυβέρνησης που θα βγάλει τον τόπο από το τέλμα των πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Λαμβάνοντας τα μηνύματα της κοινωνίας απαντήσαμε ξεκάθαρα στην πρόκληση που τέθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας.

Δεν δώσαμε ψήφο εμπιστοσύνης σε μια ανίκανη κυβέρνηση, δεν γίναμε συνένοχοι στους μικροκομματικούς τακτικισμούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δεν δώσαμε «λευκή επιταγή» στη Νέα Δημοκρατία, δεν δώσαμε «συγχωροχάρτι» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αρνούμαστε να συμβάλουμε στην «χουλιγκανοποίηση» της πολιτικής ζωής του τόπου που επιχειρούν και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να κρύψουν την πολιτική τους ένδεια.

Αφουγκραζόμενοι τους πολίτες μείναμε και μένουμε απολύτως πιστοί στη δέσμευσή μας.

Διατηρήσαμε και διατηρούμε την πολιτική μας αυτονομία. Ασκήσαμε και ασκούμε αξιόπιστη αντιπολίτευση.

Καταθέτουμε προτάσεις για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και σχεδιάζουμε μεθοδικά και υπεύθυνα την προοδευτική, σοσιαλδημοκρατική - κυβερνητική πρόταση που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.