Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 19:31

Μεσσηνία: Έτοιμος ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της Κυριακής (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Με σύνθημα “οι πολίτες στέλνουν το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής”, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποιεί την Κυριακή, τις εκλογές και στη Μεσσηνία για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος, την επανεκλογή του Αλέξη Τσίπρα που είναι ο μοναδικός υποψήφιος και της Κεντρικής Επιτροπής.

Σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Γιώργος Μακρής έκανε λόγο για μεγάλο ραντεβού, για στόχο να είναι γιορτή της δημοκρατίας και κάλεσε τους πολίτες του νομού να μετάσχουν και “να στείλουν ένα ηχηρό πολιτικό μήνυμα στην κυβέρνηση για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα. Να στείλουμε πίσω τον λογαριασμό για όλα τα δεινά που έχουν βρει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια”. Κάλεσε, επίσης, “κάθε πολίτη, κάθε δημοκράτη, να γίνει στις 15 Μαΐου μέλος του κόμματος, να ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα και να συστρατευτεί στη μάχη για τη διαμόρφωση μιας ισχυρής προοδευτικής συμμαχίας”.

Η Αγγελική Γεωργακοπούλου, μέλος της Ν.Ε., ενημέρωσε ότι η ψηφοφορία είναι από τις 8 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα και διεξάγεται σε 13 σημεία σε όλο το νομό. Διευκρίνισε ότι για την Κεντρική Επιτροπή θα ψηφίσουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου, ενώ για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα μπορούν να ψηφίσουν και οι πολίτες που θα σπεύσουν αύριο να εγγραφούν και να ψηφίσουν, επισημαίνοντας πως “δεν θέλουμε μέλη - εκλογείς μιας χρήσης”.

Ο Γιώργος Ζαφειράκης, μέλος της Ν.Ε., κάλεσε τη νέα γενιά, τη δική τους γενιά “που έχει βιώσει την ανασφάλεια από τις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της”, εκτιμώντας πως η ψήφος στον Αλέξη Τσίπρα θα φέρει θρυαλίδα εξελίξεων. Προέτρεψε να σταλεί μήνυμα λογαριασμού στην κυβέρνηση και για τα τοπικά ζητήματα, για το πάγωμα των αναπτυξιακών έργων στη Μεσσηνία (δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, αεροδρόμιο Καλαμάτας, δίκτυα Φιλιατρινού φράγματος και δρόμος Καλό Νερό - Τσακώνα) και για την κοροϊδία στους αγρότες στο θέμα της σταφίδας.

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που θα ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή άλλο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας και 3 ευρώ, ως συμμετοχή.

Εκλογικά κέντρα Μεσσηνίας:

Καλαμάτα, Πνευματικό Κέντρο, πεζόδρομος Πανταζοπούλου, 4 εκλογικά τμήματα. Μεσσήνη, Δημαρχείο. Θουρία, αίθουσα Πολιτιστικού Συλλόγου, κοντά στον σταθμό του ΟΣΕ. Κοπανάκι, Δημαρχείο. Μελιγαλάς, Πνευματικό Κέντρο “Μαρία Κάλλας”. Κυπαρισσία, Εργατικό Κέντρο. Φιλιατρά,αίθουσα πρώην Δημοτικού Συμβουλίου στο δημοτικό κατάστημα. Γαργαλιάνοι. Μπρίσκειος Δημοτική Βιβλιοθήκη. Χώρα, Δημοτική Βιβλιοθήκη. Πύλος, Δημαρχείο. Κορώνη, πρώην Δημαρχείο. Βλαχόπουλος, πρώην Δημαρχείο. Καρδαμύλη, Δημαρχείο Δυτικής Μάνης.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ.Ε.

Για τα οργανωμένα μέλη που θα ψηφίσουν και για την Κ.Ε οι υποψηφιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι 30, εκ των οποίων εκλέγονται 14 (7 άνδρες – 7 γυναίκες μεταξύ των οποίων 3 βουλευτές), με ανώτατο όριο τους 5 σταυρούς στο ψηφοδέλτιο. Οι υποψήφιοι είναι: Αραχωβίτης Σταύρος, Γκιόλας Γιάννης, Δαγκοπούλου - Τσόγκα Πόλυ, Δέδες Γιώργος, Δημητρακοπούλου Τζένη, Ζούνης Πέτρος, Θελερίτη Μαρία, Καρλαύτη Στέλλα, Κιουρή Χαρά, Κοζομπόλη Παναγιώτα, Κουρεμπές Φάνης, Λαγωνικάκου Ναυσικά, Λαμπρινός Περικλής, Λεβέντης Μάκης, Μαζοκοπάκη Ολγα, Μπαλτά Σοφία, Νικολόπουλος Σπύρος, Παπαϊωάννου Τάκης, Ρουσιάς Μαρίνος, Σκούρτης Αριστείδης, Σπουρδαλάκης Αρης, Στάικος Χρήστος, Στέφανος Παναγιώτης, Ταυλαρίου Αγγελική, Τσιόγκας Βλάσης, Φαράντος Γιώργος, Χαρίτσης Αλέξης, Χατζοπούλου Αγγελίνα, Χήρα Σωτηρία, Ψυχογιός Γιώργος.

Γ.Σ.