Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 09:04

Εσωκομματικό μήνυμα Νίκα στην πίτα της Ν.Δ.: “Ο πρόεδρος θα αποφασίσει κι εγώ θα πειθαρχήσω”

Γράφτηκε από τον
Εσωκομματικό μήνυμα Νίκα στην πίτα της Ν.Δ.: “Ο πρόεδρος θα αποφασίσει κι εγώ θα πειθαρχήσω”

 

Ξεκάθαρο μήνυμα, εσωκομματικό, στα στελέχη και τα μέλη της Ν.Δ. που τον αμφισβητούν και ζητούν την αντικατάστασή του έστειλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη χθεσινή κοπή της πίτας της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Καλαμάτας του κόμματος.

Επεσήμανε ότι “ο πρόεδρος πρέπει να αποφασίσει κι εγώ θα πειθαρχήσω” και σημείωσε πως “μπροστά μας πρέπει να έχουμε τις εθνικές εκλογές. Από αυτές θα κριθεί το αποτέλεσμα στις περιφερειακές εκλογές και τους μεγάλους δήμους”.

Ο κ. Νίκας κάλεσε τα παριστάμενα μέλη της Ν.Δ. να αναλογιστούν πώς θα είναι τα πράγματα με και χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. και παρατήρησε ότι “χωρίς αυτοδύναμη κυβέρνηση, η χώρα δεν μπορεί να κυβερνηθεί”.

Ακόμα, έστειλε, εμμέσως, μήνυμα στα μέλη και κυρίως στα στελέχη της Ν.Δ. που παίρνουν αποφάσεις ότι δεν μπορούν να κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά σε αυτούς που έχουν υβρίσει την παράταξη. Ανέφερε ότι ο αντίπαλός του (εννοώντας τον Πέτρο Τατούλη) έχει υβρίσει τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Και υπονόησε ότι μέλη της Ν.Δ. πηγαίνουν μαζί του, χωρίς καμία αντίδραση.

“Δεν είναι θέμα δικό μου, δεν συζητάω τίποτα”, παρατήρησε ο περιφερειάρχης και υπενθύμισε ότι κρίθηκε σε δύσκολες εποχές, το 2006 (ως υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας) “με διασπαστές και υπονομευτές” και το 2019 (ως υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου) σε δύσκολες καταστάσεις.

Γ.Σ.


NEWSLETTER