Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 08:30

Μεσσηνία: Η Πέγκυ Νίκα – Παναγάκου υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ.

Μεσσηνία: Η Πέγκυ Νίκα – Παναγάκου υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ.

 

Η επιχειρηματίας και καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας Πέγκυ Νίκα - Παναγάκου θα είναι υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας με τη Νέα Δημοκρατία συμπληρώνοντας το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο.

Κατά τα φαινόμενα μάλιστα θα πάρει τη θέση της Δώρας Λοΐζου, που αν και αρχικά φερόταν ως υποψήφια στη συνέχεια για προσωπικούς λόγους απέσυρε το ενδιαφέρον της.

Η Πέγκυ Νίκα - Παναγάκου σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και Ιστορία. Έχει μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις. Εργάσθηκε επί σειρά ετών στην ιδιωτική εκπαίδευση και στην οικογενειακή επιχείρηση στον τομέα της Ενέργειας. Ταυτόχρονα, σπούδασε Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, Σιάτσου, Βότανα και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Τα τελευταία χρόνια, δραστηριοποιείται στον τομέα του Τουρισμού ως διοικητικό στέλεχος του ξενοδοχείου Πέτρα & Φως Boutique Hotel & Spa στη Μάνη. Κατάγεται από τις Γαϊτσές και είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία Δημήτρη Παναγάκο.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό “Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο” του Παναγιώτη Νίκα.

Ετσι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Μεσσηνία στις εκλογές του Μαΐου θα απαρτίζεται από τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Λαμπρόπουλο, Μίλτο Χρυσομάλλη, Περικλή Μαντά, Μαριλένα Γυφτέα, Πιπίνα Κουμάντου και Πέγκυ Νίκα - Παναγάκου.