Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 18:26

ΠΑΣΟΚ: Στόχους και προτεραιότητες παρουσίασε η Πιέρρου στην κεντρική της ομιλία

ΠΑΣΟΚ: Στόχους και προτεραιότητες παρουσίασε η Πιέρρου στην κεντρική της ομιλία

 

Κάλεσμα σε κάθε Μεσσήνιο και κάθε Μεσσήνια να την στηρίξει στις εκλογές της 21ης Μάη απηύθυνε η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Κωνσταντίνα Πιέρρου κατά τη διάρκεια της κεντρικής πολιτικής της ομιλίας το απόγευμα της Τετάρτης στο ξενοδοχείο “Rex”.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε έντονο κλίμα συγκίνησης η κ. Πιέρρου έκανε μια σύντομη αναδρομή στην μέχρι τώρα πορεία της και στη συνέχεια επιγραμματικά και συμπυκνωμένα μίλησε για τις προτεραιότητες που έχει θέσει τόσο αυτή όσο και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Παράλληλα δεσμεύτηκε πως και μετά τις εκλογές θα είναι και πάλι παρούσα, συνεπής και πιστή σε όλο το πρόγραμμα και τις αρχές που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Την Κωνσταντίνα Πιέρρου τίμησαν με την παρουσία τους δάσκαλοί της, συνυποψήφιοί της, αυτοδιοικητικοί, σύσσωμος ο Σύλλογος Ακοβιτών Καλαμάτας, μέλη συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, στελέχη του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής καθώς και αρκετά μέλη της πρώην και νυν Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας.

Μετά το τέλος της ομιλίας χαιρετισμούς απηύθυναν ο γραμματέας Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Γιάννης Πάζιος και ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας Γιάννης Νικολακόπουλος.

Ακολουθεί το κείμενο της ομιλίας:

"Σας ευχαριστώ που για άλλη μια φορά ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μου.

Είμαι η Κωνσταντίνα Πιέρρου, κόρη του αείμνηστου Τάκη Πιέρρου (που όλοι θυμάστε πως σε κάθε εκδήλωση ΠΑΣΟΚ ήταν από τους πρώτους που έφταναν) και της μοναδικής και αεικίνητης Ελληνίδας μάνας, Κατερίνας.

Οι περισσότεροι με γνωρίζετε μέσα από την επαγγελματική μου δράση και φυσικά από την ενασχόλησή μου με τα κοινά.

Από τα μαθητικά συμβούλια του 5ου Γυμνασίου και του 4ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, από την ηρωική ΠΑΣΠ Ιωαννίνων, από την υποψηφιότητά μου στις δημοτικές εκλογές τόσο με τον Γ. Κουτσούλη όσο και το 2019 με τον συνδυασμό του Βασ. Τζαμουράνη, από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων στα σχολεία του γιού μου Τάκη, από την 20ετη δράση μου στο Σύλλογο Ακοβιτών Καλαμάτας.

Νιώθω συγκινημένη και συνάμα γεμάτη ευγνωμοσύνη που σήμερα εδώ μπροστά μου βλέπω τους δασκάλους μου, συναδέλφους συνυποψήφιους από το ηρωικό ψηφοδέλτιο του 19.

Το δύσκολο 19 που μείναμε εδώ στο ΠΑΣΟΚ όρθιοι, τιμώντας την παράταξη και την αείμνηστη πρόεδρό μας Φώφη Γεννηματά.

Ο Μάιος για μένα σημαίνει ΑΓΩΝΑΣ.

Τον περασμένο Μάιο εκλογές για ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας και στη συνέχεια για το 3ο συνέδριο ΠΑΣΟΚ όπου και εκεί ως σύνεδρος ήμουν υποψήφια για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ανήμερα στη γιορτή μου και τότε).

Και ερχόμαστε στο σήμερα.

Είμαι εδώ για να πάρουμε μαζί την απόφαση της Αλλαγής - άλλωστε δηλώνω παιδί της Αλλαγής.

Είμαι εδώ κυρίως για τη νεολαία μας που πρέπει να ονειρεύεται χωρίς να φοβάται, που πρέπει να πιστέψει πως μέσα από την πολιτική υπάρχουν λύσεις. Αυτή τη θυμωμένη και αγχωμένη για το αύριο νεολαία.

Για τις γυναίκες του Νομού, για τις γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, για τις γυναίκες μονογονείς, για τις γυναίκες με σοβαρά θέματα υγείας.

Είμαι εδώ για το συνταξιούχο Μεσσήνιο που με δάκρυα στα μάτια μου εξομολογείται πως ντρέπεται μετά από τόσα χρόνια δουλειάς να μην μπορεί να κάνει ένα δώρο στα εγγόνια του.

Είμαι εδώ για τα νέα ζευγάρια που δυσκολεύονται στην εύρεση κατοικίας και εργασίας.

Είμαι εδώ για τον Ελ. Επαγγελματία του Νομού γιατί ανήκω κι εγώ σε αυτόν τον κλάδο.

Είμαι εδώ για όλους τους Μεσσήνιους ιδιώτες που τρέμουν για την εξέλιξη των προσωπικών τους δανείων (από Τράπεζες – funds) όπως τρέμουν και για την κύρια κατοικία τους.

Σε αυτόν τον προεκλογικό μου αγώνα από άκρη σε άκρη του Νομού, σε κάθε γωνιά, μεταφέρω το πρόγραμμά μας, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής.

Ένα ρεαλιστικό και επεξεργασμένο πρόγραμμα για μια προοδευτική ανασυγκρότηση.

Το πρόγραμμα ΠΑΣΟΚ έχει θέματα προτεραιότητας που είναι και δικά μου θέματα προτεραιότητας για το Νομό μας.

Υπάρχει σχέδιο για ένα κράτος που λειτουργεί με αξιοπιστία, διαφάνεια, αξιοκρατία.

1. ΕΣΥ

Επισκέφθηκα το Νοσοκομείο Καλαμάτας και συνομίλησα τόσο με την Διοικήτρια όσο και με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και με συνοδούς ασθενών.
Δεν αρκούν τα χειροκροτήματα κατά την διάρκεια της COVID εποχής.
Απαιτείται στήριξη του ΕΣΥ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Προτείνουμε απογευματινές βάρδιες των εξωτερικών ιατρείων ώστε να μην καθυστερούν τα ραντεβού και τα χειρουργεία και φυσικά οι γιατροί του Νοσοκομείου να ανήκουν μόνο στο Νοσοκομείο.
Επίσης ενίσχυση των απομακρυσμένων Κέντρων Υγείας τόσο σε προσωπικό όσο και σε τεχνολογικό εξοπλισμό.


2. ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Σαν εκπαιδευτικός (στον ιδιωτικό τομέα) μπορώ να γνωρίζω άμεσα τα κενά σε γνωστικό κυρίως αντικείμενο που άφησε η διετία covid.
Δυστυχώς το Υπουργείο Παιδείας της ΝΔ δεν φρόντισε ούτε στο ελάχιστο για την κάλυψη αυτών των κενών.
Λέμε ναι στην αξιολόγηση αλλά με σωστό τρόπο και όχι εξυπηρετώντας πολιτικά και ιδεολογικά συμφέροντα.
Καταπολέμηση της γραφειοκρατίας μέσα από τον ψηφιακό μετασχηματισμό και θεσμικές αλλαγές
Μεταρρύθμιση του Λυκείου σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής μας ώστε οι νέοι μας να έχουν διεξόδους γνώσης και εργασίας και να μην ψάχνουν μέσα από το διαδίκτυο λύσεις για σπουδές και δουλειά στο εξωτερικό.
Όραμά μου είναι ένα σχολείο που να προάγει τη δημιουργικότητα, την καινοτομία, την ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και φυσικά την έρευνα.

3. ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΙΜΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ

Καταγόμενη από αγροτική οικογένεια δεν θα γινόταν να αφήσω τους αγρότες από προτεραιότητά μου.
Και εδώ υπάρχει πραγματοποιήσιμο σχέδιο με μείωση κόστους παραγωγής, μηδενισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο, στήριξη ενεργειακών κοινοτήτων μεταξύ αγροτών, καθολική προστασία αγροτικής γης από κατάσχεση, κατάργηση πολιτικής επιλαχόντα δικαιούχου με σωστό προγραμματισμό και όχι σπατάλη σε επιδόματα.

4. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Προτεραιότητά μου και ο Ελεύθερος Επαγγελματίας του Νομού που μπορώ να γνωρίζω προσωπικά σε πόσο δυσμενή θέση είναι με το μηνιαίο άγχος των οφειλών.
Προτείνουμε
Ρύθμιση 120 δόσεων για εφορία και ασφαλιστικά ταμεία
Ρύθμιση επαγγελματικών και επιχειρηματικών δανείων από εταιρείες διαχείρισης
Χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

5. ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Για το Νομό μας προτεραιότητα έχει και ο τουρισμός και φυσικά προτείνουμε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου όπως και στήριξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού (αγροτουρισμός, συνεδριακός, άθλησης, υγείας, ιατρικός , θρησκευτικός τουρισμός)

Μόνο που ο τουρισμός ως προαπαιτούμενο έχει το οδικό δίκτυο, τις αεροπορικές γραμμές, τη σωστή λειτουργία του Αεροδρομίου Καλαμάτας, την εξασφάλιση υγειονομικής κάλυψης σε κάθε τουριστική γωνιά του Νομού μας.

Δυστυχώς για όλα αυτά οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μόνο εγκαίνια, κορδέλες και μεγάλα λόγια, χωρίς πράξεις.

Για όλα αυτά και για τα εξίσου σημαντικά θέματα της χώρας όπως :ιδιωτικό χρέος, πρώτη κατοικία, ακρίβεια, ενεργειακή κρίση και ευημερία για όλους και όχι μόνο για τους αρεστούς, είμαι εδώ.

Ζητώ επίσημα την στήριξή σας με την ψήφο σας στις 21 Μαΐου για ισχυρό ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας και επιτέλους για μια έδρα ΠΑΣΟΚ που τα τελευταία 10 χρόνια δεν υπάρχει.

Εμπιστεύομαι τον πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη και από εδώ σας καλώ όλους την Παρασκευή 5 Μαΐου στις 7:30 ώρα στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης για να δώσουμε και από τη Μεσσηνία το μήνυμα της Αλλαγής.

Αλλαγή που μόνο στο ΠΑΣΟΚ μπορούμε να γνωρίζουμε τη σημασία της λέξης

Εξάλλου πολλές καινοτομίες στη χώρα μας έχουν υπογραφή ΠΑΣΟΚ ( ΕΣΥ, ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ΚΕΠ, Ηλεκτρονική συνταγογράφηση, gov,gr)

Αλλαγή για το καλό του τόπου μας.

Αλλαγή για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας.

Αλλαγή προς την ευημερία για κάθε Μεσσήνια και Μεσσήνιο.

#mazigiatimessinia λοιπόν!

Στηρίξτε ΠΙΕΡΡΟΥ και σας υπόσχομαι πως και μετά τις εκλογές θα είμαι εδώ για τη Μεσσηνία.

Σας ευχαριστώ".