Δευτέρα, 11 Μαρτίου 2024 21:36

Χαρίτσης - Σακελλαρίδης από Καλαμάτα: Αισιοδοξία στη Νέα Αριστερά για τις ευρωεκλογές (βίντεο)

Χαρίτσης - Σακελλαρίδης από Καλαμάτα: Αισιοδοξία στη Νέα Αριστερά για τις ευρωεκλογές (βίντεο)

Την αισιοδοξία του ότι τη δύναμη που έχει η Νέα Αριστερά, "θα τη δούμε να μεγαλώνει και να μας δίνει σημαντικά ποσοστά στη μάχη των ευρωεκλογών", εξέφρασε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος, απόψε σε εκδήλωση στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο "Rex".

Στην εκδήλωση παρουσία του προέδρου της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση, ο κ. Σακελλαρίδης μίλησε για νέα πολιτική ταυτότητα με τη Νέα Αριστερά, με νέο πολιτικό ύφος, ήθος και ρητορική, που θα απαντάει στα προβλήματα των πολιτών.

Παρατήρησε ότι η Νέα Αριστερά αποτελεί έναν νέο χώρο για να είμαστε χρήσιμοι κι επεσήμανε την ανάγκη για κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, για πολιτικά μέτωπα και κοινές πρωτοβουλίες στη Βουλή.

Σε παρέμβαση του ο Αλ. Χαρίτσης επέκρινε δριμύτατα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που "δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο πρωθυπουργού, που κινείται με τέτοια αλαζονεία και περιφρόνηση των θεσμών". Σημείωσε πως η Νέα Αριστερά είναι ένα νέο πολιτικό εγχείρημα και φιλοδοξεί να εκφράσει ευρύτερα πολιτικές δυνάμεις, που απουσιάζουν από το πολιτικό σύστημα.

Ο Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε πολύ κρίσιμες τις ευρωεκλογές και μίλησε για μάχη απέναντι στην ακροδεξιά απειλή, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και για την εδραίωση της Νέας Αριστεράς στα πολιτικά πράγματα της χώρας.