Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024 19:37

Μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και ελπίδας για αλλαγή

Μήνυμα καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής και ελπίδας για αλλαγή

Του Γιώργου Τσίπρα
Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ, που ενισχύουν τις κοινωνικές ανισότητες, οδηγούν σε αδιέξοδο την οικονομία, ναρκοθετούν το κράτος δικαίου πρέπει να είναι το αποτέλεσμα της κάλπης των ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου.
Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από τις εκλογές του 2023 και έχει γίνει ευρέως αντιληπτό ότι η κυβερνητική πολιτική όχι μόνο δεν λύνει, αλλά αντίθετα περιπλέκει τα προβλήματα στην οικονομία, στο κράτος δικαίου, στην εξωτερική πολιτική. Υπάρχει μεγάλη δυσαρμονία, πλέον, ανάμεσα στο 41% που είχε πάρει πέρσι η ΝΔ στις εκλογές, με το τι συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία. Για να συγκαλύψει την οδυνηρή γι’ αυτήν αλήθεια, η κυβέρνηση και τα φιλικά της Μέσα Ενημέρωσης κινδυνολογούν και, μέχρι την τελευταία στιγμή, προβάλουν κάλπικα διλήμματα του τύπου «σταθερότητα με τη ΝΔ ή το χάος». Τα έχουμε ξαναζήσει τα διλήμματα αυτά, δεν έχουν πλέον πέραση στις μέρες μας.
Η «σταθερότητα» είναι το φύλο συκής που επικαλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να καλύψει τις μαύρες τρύπες στις πολιτικές του, που ευνοούν τα μεγάλα συμφέροντα. Κατέρρευσε ο μύθος της εισαγόμενης ακρίβειας, τώρα όλοι γνωρίζουμε ότι η αισχροκέρδεια με την ανοχή της κυβέρνησης θρέφει την ακρίβεια. Οι αγρότες βλέπουν τις τιμές των προϊόντων τους στο ράφι των σούπερ μάρκετ να τραβούν την ανηφόρα, την ώρα που οι ίδιοι δυσκολεύονται να καλύψουν τα κόστη παραγωγής τους. Η ανεργία κόλλησε στο 10% με τάσεις ανόδου και τα ποσοστά στους νέους να είναι στα ύψη. Οι ανισότητες στις περιφέρειες μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα. Οι τράπεζες δανείζουν με το σταγονόμετρο τους μικρούς επιχειρηματίες, την ώρα που υποχρεώσεις και η φορολογία γονατίζουν τους μικρομεσαίους. Μαζί οι χειρισμοί της τραγωδίας στα Τέμπη, η αίσθηση ανασφάλειας των συμπολιτών μας, η γάγγραινα των υποκλοπών-όλα λειτουργούν καταλυτικά για την καταβαράθρωση της κυβερνητικής αλαζονείας και την πτώση της δημοτικότητάς της.
Συνεπώς, είναι στο χέρι μας να στείλουμε μέσω της κάλπης στις 9 Ιουνίου ένα μήνυμα ελπίδας για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης-και αυτό μπορεί να καταστεί εφικτό μόνο με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, στην ουσία, όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα, η ψήφος στην ευρωκάλπη θα κρίνει αν θα υπάρξει στροφή σε μια άλλη, προοδευτική πολιτική, αν θα μπουν τα θεμέλια για την ανασύνταξη της κεντροαριστεράς, με την προοπτική της εναλλακτικής κυβερνητικής λύσης.
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καταδείξει αν υπάρχει δυσαρμονία ανάμεσα στους συσχετισμούς στη Βουλή με την κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει ενισχυμένος στις ευρωεκλογές και το μήνυμα θα είναι διπλό. Αφ’ ενός θα σταλεί ένα ισχυρό ράπισμα αποδοκιμασίας στην κυβερνητική αλαζονεία και στην αποδεδειγμένη, πλέον, ανεπάρκειά της στη διαχείριση των κρίσιμων προβλημάτων της χώρας. Παράλληλα, με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ θα δοθεί ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει πορεία με την ενίσχυση μιας εναλλακτικής, προοδευτικής πρότασης και η Ελλάδα αξίζει να διεκδικεί περισσότερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προς όφελος των συμπολιτών μας.