Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024 19:51

Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας: “Να επισκευαστούν άμεσα οι πυροσβεστικοί κρουνοί”

Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας: “Να επισκευαστούν άμεσα οι πυροσβεστικοί κρουνοί”

 

Να επισκευαστούν άμεσα οι πυροσβεστικοί κρουνοί στην Τριφυλία και τα πυροσβεστικά οχήματα του δήμου, ζητεί η «Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας».

Σημειώνει πως με έγγραφό της η Πυροσβεστική Υπηρεσία στις 29 Μαΐου αναφέρει ότι από τους 37 πυροσβεστικούς κρουνούς λειτουργούν μόνο οι 5, ενώ από τα 8 πυροσβεστικά οχήματα του δήμου λειτουργούν τα 2. Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο λογοδοσίας όπου τέθηκαν τα ερωτήματα πυροπροστασίας από την Κατερίνα Τσιγκάνου, η δημοτική αρχή δεν έδωσε απαντήσεις και αποχώρησε.

Αναλυτικά η «Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας» αναφέρει: «Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή, διότι στο συμβούλιο λογοδοσίας, στο οποίο τέθηκαν ερωτήματα για την πυροπροστασία, όχι μόνον δεν έδωσε απαντήσεις, ως όφειλε, αλλά αποχώρησαν από την αίθουσα διαλύοντας έτσι τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Γιατί αρνήθηκε ο κ. δήμαρχος ακόμα και να ακούσει τα ερωτήματα που απηύθυνε η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Τσιγκάνου για την ετοιμότητα του δήμου μας σε περίπτωση πυρκαγιάς;

Καλούμε τη δημοτική αρχή και τον κ. δήμαρχο και με τη διπλή ιδιότητά του ως προέδρου της ΔΕΥΑΤ, να φροντίσει άμεσα για την επισκευή και λειτουργία των πυροσβεστικών κρουνών, που είναι διάσπαρτοι στις κοινότητες και δεν λειτουργούν, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο έγγραφό της στις 29/5, που γράφει ότι από τους 37 πυροσβεστικούς κρουνούς λειτουργούν οι... 5! Τον καλούμε να φροντίσει άμεσα για την επισκευή και λειτουργία των πυροσβεστικών οχημάτων (υδροφόρες) του δήμου, που από τα 8 λειτουργούν τα 2! Να κάνει άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη σωστή οργάνωση της πολιτικής προστασίας. Να μην κρύβεται πίσω από φραστικές αντεγκλήσεις και διαξιφισμούς μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ο ίδιος προκαλεί και να σκέπτεται πρώτα την ασφάλεια και την προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της Τριφυλίας, κυρίως τώρα, που διανύουμε ένα θερμό καλοκαίρι, με τον κίνδυνο των πυρκαγιών να επιδεινώνεται και από τα φαινόμενα της λειψυδρίας».