Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015 17:06

Απάντηση Μαντά σε Πετράκο για περιφερειακό

Γράφτηκε από την
Απάντηση Μαντά σε Πετράκο για περιφερειακό

Καλωσορίζουμε τον κ. Πετράκο στη γνωστή λαϊκιστική του τακτική. Απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του, για τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, έχουμε να του πούμε τα εξής:

Το ενδιαφέρον του Προέδρου μας για τα μεγάλα έργα υποδομών που αφορούν τη Μεσσηνία, έχει καταγραφεί και αποτυπωθεί στο μεσσηνιακό λαό εδώ και πολλές δεκαετίες. Μην ξεχνάτε πως η ολοκλήρωση του οδικού άξονα Τρίπολη – Καλαμάτα, που απογείωσε αναπτυξιακά τη Μεσσηνία, ολοκληρώθηκε από τη Κυβέρνηση Σαμαρά.

Ως Πρωθυπουργός δε, κατάφερε σε μια δύσκολη συγκυρία, να κρατήσει τη Χώρα όρθια και να έχετε τώρα εσείς το προνόμιο και τον χρόνο να προσπαθείτε να διασωθείτε ανάμεσα στις ψεύτικες προεκλογικές σας εξαγγελίες και στην ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα. 

Όσον αφορά τα έργα υποδομών, κύριε Πετράκο, ο περιμετρικός της Καλαμάτας επανεκκινήθηκε από την Κυβέρνηση Σαμαρά και αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες στην Μεσσηνία. Το ελεγκτικό συνέδριο λίγο πριν τις εκλογές ζήτησε περισσότερα στοιχεία προκειμένου να εγκρίνει τη νέα σύμβαση η οποία πρέπει να πάει στη Βουλή για κύρωση. Ακόμη όμως δεν έχει επίσημα τοποθετηθεί η Κυβέρνησή σας, για τις προθέσεις της ως προς το περιεχόμενο της σύμβασης.

Αφού όμως έχετε αναγάγει τον εαυτό σας ως εκφραστή της κυβέρνησης στο νομό μας απαντήστε μας και για τα υπόλοιπα έργα που βαλτώνουν και αφορούν άμεσα την περιοχή μας.

Το τμήμα Καλό Νερό  - Τσακώνα θα το προχωρήσετε; Παραμένει στις προτεραιότητες του νέου προγράμματος; Γιατί, πρέπει σας θυμίσουμε πως η Κυβέρνηση Σαμαρά ενέταξε το συγκεκριμένο έργο στο νόμο 4129/2013 για την κατασκευή του, όταν κυρώθηκε στη Βουλή η σύμβαση κατασκευή της Ολυμπίας Οδού.

Το Καλαμάτα – Ριζόμυλος κύριε Πετράκο, θα είναι στις προτεραιότητές σας; Ξέρετε, πάλι η Κυβέρνηση Σαμαρά ενέταξε το συγκεκριμένο έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 100εκ €. Τι θα κάνει η Κυβέρνησή σας τώρα;

Κλείνοντας, πείτε μας ακόμα κάτι κύριε Πετράκο. 

Αύριο, την παρέλαση θα την παρακολουθήσετε από την εξέδρα των επισήμων ή θα ξαναοργανώσετε κάποια διαδήλωση με τους συντρόφους σας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές; 

Γιατί μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κανέναν μνημονιακό νόμο να έχει αρθεί από την Κυβέρνηση σας. 

Αυτά γιατί ο λαϊκισμός έχει και όρια.

 Περικλής Μαντάς

Πρόεδρος ΝΟΔΕ Μεσσηνίας


NEWSLETTER