Τετάρτη, 11 Μαϊος 2016 16:51

Δημοκρατική Συμπαράταξη: “Να φύγει αυτή η κυβέρνηση, γιατί είναι επικίνδυνη”

Δημοκρατική Συμπαράταξη: “Να φύγει αυτή η κυβέρνηση, γιατί είναι επικίνδυνη”

 Να φύγει αυτή η κυβέρνηση, γιατί είναι επικίνδυνη και να δημιουργηθεί μια νέα κυβερνητική πλειοψηφία απ’ αυτή τη Βουλή, με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.

Αυτός είναι ο κοντινός στόχος για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ο μακρινός είναι να αποτελέσει τον προοδευτικό, τον αντίπαλο πόλο απέναντι στο συντηρητικό πόλο της Ν.Δ. και να στείλει το ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο 4%.

Τους στόχους αυτούς παρουσίασε χθες στην Καλαμάτα, το κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, που επισκέφθηκε τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα και το οποίο αποτελούσαν οι:  α) Γιάννης Μανιάτης, βουλευτής Αργολίδας και πρώην υπουργός, β) Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος Ε.Γ. ΔΗ.ΜΑ.Ρ.  και γ) Τάκης Αναστόπουλος, εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών.

Σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο, ο Γ. Μανιάτης επεσήμανε ότι ο μόνος δρόμος είναι αυτός της συνεννόησης, της ενότητας και της αναπτυξιακής κατεύθυνσης για τη δημιουργία θέσεων.

Ο Δ. Χατζησωκράτης είπε ότι η διέξοδος για τον τόπο είναι μια νέα κυβέρνηση απ’ αυτή τη Βουλή με κοινή συμφωνία σε πρόσωπα, στην οποία θα μετέχουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ., όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις που θέλουν την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου. 

Ο Τ. Αναστόπουλος μίλησε για εκκωφαντική αποτυχία της κυβέρνησης και στάθηκε στο νέο κοινωνικό συμβόλαιο, στο πώς θα βγει ο τόπος από τα μνημόνια και θα μπει στην ανάπτυξη.

Στη συνέντευξη παρέστη και η Νάντια Γιαννακοπούλου, που έκανε λόγο για την πλέον ανίκανη κυβέρνηση. 

Νωρίτερα το κλιμάκιο συναντήθηκε με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος ευχήθηκε τα καλύτερα για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, γιατί την έχει ανάγκη ο τόπος.

Αργότερα τα μέλη του κλιμακίου μίλησαν σε πολιτική εκδήλωση - συζήτηση, στο ξενοδοχείο "Rex", για την ανασυγκρότηση του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας, την πορεία προς την πολιτική συνδιάσκεψη και το σχέδιο για την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση. 

Γ.Σ.