Τρίτη, 31 Μαϊος 2016 17:02

ΛΑΕ Μεσσηνίας: “Νέος δημοκρατικός αντιμνημονιακός δρόμος”

ΛΑΕ Μεσσηνίας: “Νέος δημοκρατικός αντιμνημονιακός δρόμος”

Την πρώτη "ιδρυτική" πανελλαδική συνδιάσκεψή της, από 24 έως 26 Ιουνίου, πραγματοποιεί η Λαϊκή Ενότητα. Στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ξεκινήσει, συνεδριάζουν οι Πολιτικές Επιτροπές του κόμματος στη Μεσσηνία. Την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο Φιλαρμονικής, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση της Π.Ε. του Δήμου Καλαμάτας, παρουσία του Κώστα Ησυχου.

Χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο Θανάσης Πετράκος, μέλος του Π.Σ. της ΛΑΕ,  παρουσίασε 11 βασικά στοιχεία της εναλλακτικής, ριζοσπαστικής πρότασης της ΛΑΕ απέναντι στη μνημονιακή λεηλασία της χώρας. 

Επεσήμανε ότι «η έξοδος από την ευρωζώνη και η συγκρότηση εθνικού νομίσματος, μιας νέας εθνικής νομισματικής πολιτικής, η οποία θα διαμορφώνεται από νέα δημόσια, εκατό τα εκατό, εθνική Κεντρική Τράπεζα κάτω από τον έλεγχο μιας αριστερής κυβέρνησης, αποτελεί τον πυρήνα και την καρδιά, για να μπορέσει η χώρα να αλλάξει πορεία». Παρατήρησε ότι «η προσπάθεια να αλλάξουμε την πορεία της χώρας και ιδιαίτερα να οδηγηθούμε σε ένα νέο δημοκρατικό αντιμνημονιακό δρόμο, επιβάλλει να υπάρξει το ευρύτερο δυνατό μέτωπο δυνάμεων, για να υποστηρίξει και να αγωνιστεί για αυτήν την πορεία, στη βάση ενός προγράμματος, σαν και αυτό που έχουμε καταθέσει και το οποίο βεβαίως είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε στο πλαίσιο αυτού του μετώπου. Από αυτό το μέτωπο, μέτωπο αριστερών, ριζοσπαστικών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων, εμείς δεν εξαιρούμε κανέναν».

Επικρίνοντας δριμύτατα την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, ο κ. Πετράκος ανέφερε πως «η συμφωνία του Εurogroup της 24ης Μαΐου συνιστά ένα μεγάλο φιάσκο σε βάρος της χώρας μας. Με τη συμφωνία αυτή ολοκληρώθηκε η παράδοση του πάλαι ποτέ ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ στην Κομισιόν και το ΔΝΤ».

Για την επεισοδιακή ομιλία του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου στο αμφιθέατρο "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος", παρατήρησε πως «έχει δίκιο ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος είπε ότι τα μνημόνια είναι το απόσταγμα του νεοφιλελευθερισμού και αυτά τα μέτρα έχουν εφαρμοστεί μόνο στη Χιλή του Πινοσέτ. Δεν μας είπε, όμως, γιατί παραμένει υπουργός σε μια κυβέρνηση η οποία εφαρμόζει μέτρα που επιβλήθηκαν από το ΔΝΤ στη Χιλή του Πινοσέτ».

Ο Βασίλης Τσουλάκος, συντονιστής της Ν.Ε. ΛΑΕ  Μεσσηνίας, ενημέρωσε ότι σήμερα το απόγευμα θα συνεδριάσει η Πολιτική Επιτροπή Τριφυλίας στην Κυπαρισσία και πως τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις και οι άλλες Π.Ε. της Μεσσηνίας (Οιχαλίας, Μεσσήνης και κεντρικής Πυλίας).

Η Π.Ε. του Δήμου Καλαμάτας στις 15 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο Φιλαρμονικής, θα συζητήσει τον κανονισμό λειτουργίας, θα εκλέξει αντιπροσώπους και την τοπική ηγεσία της.