Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021 16:31

Αρκαδία: Στο χώρο κατασκευής του σκουπιδοεργοστασίου στην Παλαιόχουνη ο Μητσοτάκης (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Αρκαδία: Στο χώρο κατασκευής του σκουπιδοεργοστασίου στην Παλαιόχουνη ο Μητσοτάκης (βίντεο)

Τον Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, ενώ σε δύο θα έχουν τεθεί σε λειτουργία τα τρία εργοστάσια σε Παλαιόχουνη Αρκαδίας, Καλλιρρόη Μεσσηνίας και Σκάλα Λακωνίας

Αυτό επεσήμανε ο γενικός διευθυντής της ΤΕΡΝΑ Γιώργος Αγραφιώτης κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο χώρο που θα κατασκευαστεί η μονάδα στην Παλαιόχουνη παρουσία και του προέδρου της ΤΕΡΝΑ Γιώργου Περιστέρη.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός επεσήμανε: “Ας αφήσουμε τι έγινε στο παρελθόν και ας ασχοληθούμε με το μέλλον. Είναι σημαντικό να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και με το καλό να φθάσουμε τα εγκαίνια”. Σε ερώτηση του για το προσωπικό που θα απασχοληθεί στα εργοστάσια τον ενημέρωσαν ότι κατά την κατασκευή τους οι εργαζόμενοι θα φθάσουν τους 850, ενώ κατά την 25ετή λειτουργία θα εργαστούν 250 άτομα.

Παρών στην επίσκεψη ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος ανέφερε: “Τρέξαμε το έργο, επιλύσαμε προβλήματα”, ενώ ενημέρωσε ότι το υπουργείο του θα εκδίδει από εδώ και πέρα τις απαιτούμενες άδειες για το έργο και αναφέρθηκε στην “στρατηγική για την ανάπτυξη που θέλουμε να δώσουμε στην Ελλάδα”.

Στην επίσκεψη Μητσοτάκη στην Παλιόχουνη επίσης παρέστησαν ο Αρκάς υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νικάς, οι δήμαρχοι Τρίπολης Κώστας Τζιούμης και Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου Στάυρος Αργειτάκος.

Τέλος όσον αφορά την ετήσια δυναμικότητα της κάθε μονάδας αυτή της Παλαιόχουνης είναι 110.000 τόνοι, της Καλλιρρόης 60.000 τόνοι και της Σκάλας 30.000 τόνοι.


NEWSLETTER