Σάββατο, 30 Αυγούστου 2014 09:30

Δήλωση Κικίλια από τη Μεσσηνία: "Θα κρατήσουμε ό,τι έχει αξία και θα αλλάξουμε όλα τα άλλα"

Γράφτηκε από την
Δήλωση Κικίλια από τη Μεσσηνία: "Θα κρατήσουμε ό,τι έχει αξία και θα αλλάξουμε όλα τα άλλα"

"Θα κρατήσουμε ό,τι έχει αξία και λειτουργεί και θα αλλάξουμε όλα τα άλλα". Αυτό είπε χθες από την Καλαμάτα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, μετά τη σύσκεψη που είχε με αξιωματικούς στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.

Ερωτώμενος σχετικά με την αναδιάρθρωση του Σώματος, είπε ότι ακούει προτάσεις από όλους: υπηρεσιακούς παράγοντες, υψηλόβαθμους και χαμηλόβαθμους αστυνομικούς, συνδικαλιστές, αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση και φορείς. Στόχος όπως είπε είναι οι αστυνομικοί να είναι ενεργοί και μάχιμοι, μέσα στην κοινωνία. Ο υπουργός ήταν ξεκάθαρος και ως προς το κλείσιμο αστυνομικών τμημάτων, που όχι μόνο δεν το απέκλεισε αλλά τόνισε πως προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη, κι αν αυτό απαιτεί να καταργηθεί ένα τμήμα για να ενισχυθεί ένα άλλο, τότε «δεν βρίσκω κανένα λόγο τα δύο να μην γίνουν ένα", είπε ο υπουργός. Αλλωστε ως προτεραιότητα έθεσε να υπάρχουν οι αστυνομικοί όχι μόνο για να βγαίνουν οι βάρδιες αλλά και να μπορούν να περιπολούν έξω και να ανταποκρίνονται γρήγορα στα περιστατικά -"η κοινή λογική έλειψε και η δικαιοσύνη έλειψε, και θα υπάρξουν και τα δύο", είπε κλείνοντας. 

Ο Βασίλης Κικίλιας ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι είναι τιμή του που επισκέπτεται τη Μεσσηνία, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι για το μέλλον της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος να βλέπει νέους αξιωματικούς, μορφωμένους και με όρεξη για δουλειά. Ο υπουργός είπε ακόμα ότι ο Νομός Μεσσηνίας έχει ιδιαιτερότητες και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, όπως και το ότι η Αστυνομία είναι ενιαία και μία, «γι' αυτό κάναμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια να υπάρχει μεγαλύτερος συντονισμός μεταξύ των 3 κλάδων, Τάξης, Ασφάλειας και Μετανάστευσης, από εκεί και πέρα πάντα υπάρχουν τοπικές συνθήκες που πρέπει κανείς να συνυπολογίσει». Ενώ πρόσθεσε πως «εμείς θέλουμε την κοινωνία και την Αστυνομία της ελπίδας και θέλουμε να συμπορεύονται και να περπατάνε μαζί». 

Λίγη ώρα πριν ο Βασίλης Κικίλιας είχε μια κλειστή σύσκεψη με τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, παρουσία και του γενικού επιθεωρητή Αστυνομίας Νότιας Ελλάδας Ηλία Γεωργόπουλου, του γενικού περιφερειακού αστυνομικού διευθυντή Πελοποννήσου Βασίλη Γεωργακόπουλου και της βοηθού του Κωνσταντίνας Κορώνη, οι οποίοι συνόδευσαν χθες τον υπουργό στην περιοδεία του στη Μεσσηνία. Κατά την άφιξή του στη Διεύθυνση, τον υποδέχτηκε ο υποστράτηγος Βασίλης Γεωργακόπουλος και ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας Διαμαντής Μητρόπουλος. Συνάντηση είχε ο Βασ. Κικίλιας και με τον πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, Γιάννη Αδαμόπουλο. 

Στη συνέχεια ο υπουργός επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, όπου τον υποδέχτηκαν ο διοικητής της υπηρεσίας Παναγιώτης Μούτογλης και ο υποδιοικητής Δημήτρης Γεωργανάς. Και στην ΠΥ Καλαμάτας ο Βασ. Κικίλιας μίλησε κεκλεισμένων των θυρών με τους αξιωματικούς της υπηρεσίας και άκουσε τις απόψεις τους. 

Νωρίτερα το μεσημέρι ο υπουργός είχε περιοδεύσει στα καμένα στην Αρχαία Μεσσήνη, συνοδευόμενος από τον διοικητή Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχο Κώστα Γιόβα, τον αντιστράτηγο της Αστυνομίας Ηλία Γεωργόπουλο και τον υποστράτηγο Βασίλη Γεωργακόπουλο. Τον Βασ. Κικίλια υποδέχτηκε στο μοναστήρι του Βουλκάνου ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και από εκεί πήγαν μαζί μέχρι την Αρκαδική Πύλη και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, όπου ο υπουργός συνομίλησε με τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη. Ακολούθησε σύσκεψη στο Κοινοτικό Κατάστημα της Αρχαίας Μεσσήνης με το δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο και τους αντιδημάρχους Γιώργο Αθανασόπουλο, Γιώργο Δαβίλλα και Γιώργο Παπαδόπουλο, οι οποίοι ενημέρωσαν τον υπουργό για τις καταστροφές από την πυρκαγιά.

Ν.Κ. 

 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΖΗΤΕΙ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ 

Το βασικό αίτημα της Τριφυλίας για ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων της μεταφέρθηκε χθες στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, ο οποίος επισκέπτεται το νομό. Η επίσκεψή του ξεκίνησε από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας, όπου τον υποδέχθηκε ο απερχόμενος και ο νέος δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας και Παναγιώτης Κατσίβελας αντίστοιχα, ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Γιόβας, ο γενικός επιθεωρητής Ασφαλείας αντιστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος, ο διοικητής της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου υποστράτηγος Βασίλης Γεωργακόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Περικλής Μαντάς και δημοτικοί σύμβουλοι.

Αυτό που τόνισε ο υπουργός στους πυροσβέστες και στη συνέχεια και στους αστυνομικούς, είναι πως αυτή την περίοδο η χώρα έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη την ομαδική δουλειά. "Ολοι μαζί παλεύουμε για τον ίδιο τόπο που είναι τόπος όλων μας" είπε, τονίζοντας ότι η οικονομία μας μπορεί να ξαναστηθεί αν είναι παραγωγική και όχι μόνο καταναλωτική όπως ήταν μέχρι τώρα. Επισήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την επίτευξη αυτού του σκοπού ο τομέας του τουρισμού πάνω στον οποίο πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση, ενώ ξεκαθάρισε στους ένστολους πως το υπουργείο είναι ένα για όλους είτε είναι στα αστικά κέντρα είτε στην περιφέρεια. Ζήτησε όλοι μαζί να προσπαθήσουν λέγοντας ότι αυτός ο αγώνας θα είναι επιτυχής, ενώ χαρακτήρισε πολύ θετικό το γεγονός ότι στα τμήματα συνάντησε διοικητές νέους ανθρώπους.

Από πολίτες των Φιλιατρών και των Γαργαλιάνων τους οποίους συνάντησε σε καταστήματα και την πλατεία, άκουσε το ίδιο αίτημα για ανάγκη στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων, αφού σήμερα έχουν ελάχιστο προσωπικό και σε καμία περίπτωση την κατάργησή τους. Αυτό εξάλλου το αίτημα του μετέφεραν και οι εκπρόσωποι του Αγροτικού και του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών με τους οποίους είχε σύντομη συνάντηση, ενώ ενημερώθηκε και για τα προβλήματα παραβατικότητας που παρατηρούνται στην περιοχή σε περιόδους αύξησης των αλλοδαπών. 

Ο κ. Κικίλιας έχοντας τον αέρα ενός νέου ανθρώπου, χωρίς "ξύλινη γλώσσα" και πολύ απλός στις επαφές του, εκτός από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κυπαρισσίας διαδοχικά επισκέφθηκε το ΑΤ Κυπαρισσίας, το ΑΤ Φιλιατρών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων και το ΑΤ Γαργαλιάνων, όπου είχε συσκέψεις με τους κατά τόπους διοικητές και το προσωπικό και ενημερώθηκε για την δυναμική τους, τον τομέα ευθύνης, την κατάσταση που υπάρχει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER