Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015 08:17

Ο Βούτσης επιθεώρησε τις εργασίες στο νέο δημαρχείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Ο Βούτσης επιθεώρησε τις εργασίες στο νέο δημαρχείο Καλαμάτας

Το νέο υπό κατασκευή Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, που βρέθηκε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα για την επίσημη εναρκτήρια παράσταση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμο Καλαμάτας, «ξεναγήθηκε σ' αυτό από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, παρουσία του αντιδημάρχου Ανδρέα Καραγιάννη και του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Τζαμουράνη. Ο κ. Βούτσης, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανακατασκευή του κτηρίου με θωράκισή του και την αναδιαρρύθμιση των χώρων του, που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε αυτό να αποτελέσει το νέο διοικητικό κέντρο του Δήμου Καλαμάτας. Μάλιστα, δήλωσε ενθουσιασμένος από την αξιοποίηση της γεωθερμίας, για το δροσισμό και τη θέρμανση του κτηρίου, τονίζοντας πως σε ελάχιστα δημόσια κτήρια έχει αξιοποιηθεί στην Ελλάδα, ενώ η χώρα μας διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο. Ο δήμαρχος έθεσε στον υπουργό το θέμα παροχής χρηματοδότησης για τη μετασκευή της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, που έχει επίσης παραχωρηθεί στο δήμο, σε Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας, το οποίο θα έχει διευρυμένη λειτουργία καθημερινά. Η στάση του Ν. Βούτση ήταν θετική και ο δήμαρχος τόνισε ότι με τη μεταστέγαση όλων των υπηρεσιών του δήμου στο νέο Δημαρχείο, θα απελευθερωθούν χώροι στο Διοικητήριο, τους οποίους θα καταλάβουν κρατικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων, που σήμερα κατευθύνονται σε ενοίκια».
Παρόντες στην επίσκεψη ήταν οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας.


NEWSLETTER