Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 18:26

Κατρούγκαλος από την Καλαμάτα για την Novartis

Γράφτηκε από τον

 

“Σκάνδαλο υπάρχει, δεν είναι μόνο πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν -αν και αυτές δεν τις ανέλαβε ούτε η ΝΔ ούτε όσοι από το ΠΑΣΟΚ μίλησαν. Οι ποινικές όμως ευθύνες θα διερευνηθούν αποκλειστικά και μόνο από τον φυσικό δικαστή τη δικαιοσύνη”.

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας Γιώργος Κατρούγκαλος, ερωτώμενος χθες στην Καλαμάτα για την υπόθεση Novartis. Ωστόσο, ο Γ. Κατρούγκαλος απέφυγε να σχολιάσει το ενδεχόμενο παραγραφών, αρκούμενος να σημειώσει ότι “για τα νομικά ζητήματα υπάρχει η δικαιοσύνη, για τα πολιτικά μιλούν οι πολιτικοί”.

Νωρίτερα, ο υπουργός εξέφρασε την άποψη ότι στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, “κανείς δεν αμφισβήτησε, εκτός από τους γνωστούς ακραίους, που ενδεχομένως να το κάνουν για προσωπικούς λόγους, ότι υπήρξε και υπάρχει σκάνδαλο Novartis. Η βασική διαφορά του σκανδάλου στην Ελλάδα, από άλλες διεθνείς πτυχές του, είναι ότι στη δική μας χώρα χαρακτηριστικό του είναι η υπερτιμολόγηση, γιατί η δική μας χώρα ήταν χώρα αναφοράς για άλλες 29 χώρες για την τιμή των φαρμάκων της Novartis -χώρες που περιλαμβάνουν μεγάλες αγορές, όπως η Ινδία, η Ρωσία, η Βραζιλία. Για να υπάρχει υπερτιμολόγηση φαρμάκου, αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν είναι στο χέρι του γιατρού που γράφει τις συνταγές, αλλά είναι αποφάσεις που παίρνονται στο ανώτατο διοικητικό επίπεδο και προφανώς αυτό πρέπει να είναι από τα βασικά αντικείμενα διερεύνησης”.

“Ξαναλέω σκάνδαλο υπάρχει, δεν είναι μόνο πολιτικές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν -αν και αυτές δεν τις ανέλαβε ούτε η ΝΔ ούτε όσοι από το ΠΑΣΟΚ μίλησαν- οι ποινικές όμως ευθύνες θα διερευνηθούν αποκλειστικά και μόνο από τον φυσικό δικαστή, τη δικαιοσύνη” κατέληξε ο υπουργός.

Β.Γ.Μ.