Τρίτη, 08 Οκτωβρίου 2019 23:28

Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τις υπηρεσίες υγείας στη Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Λαμπρόπουλου για τις υπηρεσίες υγείας στη Μεσσηνία

 

Τα προβλήματα των υπηρεσιών υγείας του Νομού Μεσσηνίας επισημαίνει με ερώτησή του στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο Μεσσήνιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος.

Στην ερώτηση περιγράφει την κατάσταση και κάνει τις προτάσεις του. Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Τα τελευταία χρόνια οι υπηρεσίες υγείας στο Νομό Μεσσηνίας έχουν δραματικά υποβαθμιστεί. Η εγκατάλειψη και η έλλειψη πολιτικής από το αρμόδιο υπουργείο έφεραν τα Νοσοκομεία της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας αλλά και τα κέντρα Υγείας του νομού, να έχουν ξεπεράσει τα όριό τους, να λειτουργούν με τεράστια προβλήματα, με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, σε μέσα, σε εφόδια και σε ιατρικά υλικά.

Οι άφρονες παρεμβάσεις του πρώην υπουργού κ. Πολάκη αποδιοργάνωσαν την λειτουργία των νοσοκομείων, όπως για παράδειγμα, η με νόμο μετακίνηση ιατρών βασικών ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα, η μετακίνηση του διευθυντού της Χειρουργικής από το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν σήμερα τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.

Με αυτόν τον νόμο κατόπιν, η μοναδική νεφρολόγος της Νοσηλευτικής Μονάδος Κυπαρισσίας μετακινήθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και είναι σήμερα συντονίστρια διευθύντρια σε δυο μονάδες, με αποτέλεσμα να καλύπτει πλέον την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Κυπαρισσία μια μόνο φορά την εβδομάδα. Τις άλλες ημέρες την καλύπτουν γενικοί ιατροί και ένας εκ των υπηρετούντων στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Καλαμάτας, που μετακινείται καθημερινά στην Κυπαρισσία».

 

 


NEWSLETTER