Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 15:27

Ερώτηση Χαρίτση για έλλειψη φαρμάκων

Γράφτηκε από την
Ερώτηση Χαρίτση για έλλειψη φαρμάκων

 

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας σχετικά με τις σοβαρότατες ελλείψεις φαρμάκων που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα στα φαρμακεία και σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας συνυπέγραψε ο βουλευτής Μεσσηνίας και Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, μαζί με άλλους 34 βουλευτές του κόμματος.

Στο κείμενο της ερώτησης σημειώνεται ότι “ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου έχουν ενημερώσει εγκαίρως για το πρόβλημα τον αρμόδιο υπουργό και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανή διεύρυνση των ελλείψεων που αφορούν φθηνά βασικά φάρμακα το επόμενο διάστημα. Μεγάλες ελλείψεις παρουσιάζουν και χημειοθεραπευτικά φάρμακα, με αποτέλεσμα δεκάδες καρκινοπαθείς συμπολίτες μας να μην κατορθώσουν να υποβληθούν στην προγραμματισμένη θεραπεία τους. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι φαρμακαποθήκες και τα φαρμακεία του Νομού Μεσσηνίας. Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας εντοπίζονται ελλείψεις σε αντιυπερτασικά, αντιδιαβητικά και νευρολογικά φάρμακα, καθώς και σε φάρμακα για τη νόσο του Πάρκινσον, με συνέπεια να μην μπορούν οι ασφαλισμένοι να προμηθευτούν τα βασικά τους φάρμακα”.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να ενημερωθούν από τον υπουργό για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί, ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα η έλλειψη 400 φαρμάκων και των αντινεοπλασματικών φαρμάκων στα νοσοκομεία, αλλά και να διερευνηθεί η καταγγελία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, σύμφωνα με την οποία η έλλειψη φαρμάκου είναι “τεχνητή”.


NEWSLETTER