Κυριακή, 01 Μαρτίου 2020 10:24

Ομιλία Χρυσομάλλη για το ασφαλιστικό

Γράφτηκε από την
Ομιλία Χρυσομάλλη για το ασφαλιστικό

 

«Το καλύτερο που θα είχατε να κάνετε θα ήταν να ψηφίσετε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ως ελάχιστο δείγμα συγγνώμης προς τους πολίτες, αυτούς που τσακίσατε οικονομικά όλα αυτά τα χρόνια. Η ιδεοληψία σας –όπως εκφράστηκε μέσα από το νόμο Κατρούγκαλου– δεν μπόρεσε να σταθεί απέναντι στις συνταγματικές επιταγές, απέναντι στην αρχή της αναλογικότητας, και κυρίως απέναντι στην κοινή λογική».

Αυτό είπε ο βουλευτής  Μίλτος Χρυσομάλλης, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στο πλαίσιο της συζήτησης του νέου ασφαλιστικού.

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ», συνέχισε, «γιατί σύσσωμοι οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται το νόμο Κατρούγκαλου: ένα νόμο που έπνιξε τους ελεύθερους επαγγελματίες, έκανε τη φοροδιαφυγή μονόδρομο επιβίωσης, ντρόπιασε το κοινωνικό κράτος απέναντι στους χηρεύοντες συζύγους, μείωσε οριζόντια τις συντάξεις και τελικά "κατεδαφίστηκε" από το ΣτΕ ως αντισυνταγματικός». Και συνέχισε:

«Τώρα πώς γίνεται εσείς, που υποτίθεται ότι ήσασταν "η κάθε λέξη του Συντάγματος", όπως λέγατε, να καταπατήσατε κάθε έννοια του Συντάγματος, σε κάθε τομέα; Εχει να κάνει μάλλον με τους "αρμούς της εξουσίας", που έλεγε ο κ. Τσίπρας ότι δεν μπόρεσε να τους κατακτήσει πλήρως, ευτυχώς για τη χώρα!». 

Οπως παρατήρησε ο Μίλτος Χρυσομάλλης, με το νέο ασφαλιστικό διορθώνεται ο αντισυνταγματικός υπολογισμός των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι αντισυνταγματικές οριζόντιες περικοπές και ο επανυπολογισμός στις επικουρικές συντάξεις, γίνονται αναλογικά τα ποσοστά αναπλήρωσης ανάλογα με τα χρόνια εργασίας, καθίσταται αναλογικό το ποσό της σύνταξης σε σχέση με την εισφορά που καταβάλλεται, δίνεται η δυνατότητα στους αγρότες να μπορούν να αλλάξουν ασφαλιστική κατηγορία ανάλογα με τη δυνατότητά τους.

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο ασφαλιστικό, σημείωσε, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -κατ’ ομολογία του- είχε καθαρά ταξική και ιδεολογική προσέγγιση, με στόχο να τσακίσει τη μεσαία τάξη και να κατεδαφίσει όλους προς τα κάτω. «Εμείς, στη ΝΔ, έχουμε άλλη ιδεολογική προσέγγιση: Δίνουμε χώρο σε όλους να δημιουργήσουν, να αναπτυχθούν ανάλογα με τις ικανότητες και τα ταλέντα τους, να δημιουργήσουν και να κατακτήσουν τα όνειρά τους. Και δεν ερχόμαστε ως κράτος να γίνουμε ο μεγάλος συνεταίρος τους. Στη σύνταξη όμως, ο καθένας με την ίδια εισφορά θα έχει και την αντίστοιχη ίδια σύνταξη. Αυτό σημαίνει ανταποδοτικότητα!» τόνισε ο Μεσσήνιος βουλευτής – για να συμπληρώσει:

«Εμείς πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, στην αντίληψή μας για τη λειτουργία της αγοράς και τις κοινωνικές πολιτικές, εισφέρουμε ένα σχέδιο νόμου που θεραπεύει τις δικές σας ιδεοληπτικές επιλογές. Εσείς επιλέγετε την εύκολη οδό της ανούσιας κριτικής. Εμείς επιλέγουμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ των γενεών. Αυτό σημαίνει ασφαλιστικό σύστημα.

Απαντάμε στη νέα γενιά πως ναι, με το νέο ασφαλιστικό θα βρει σύνταξη όταν τελειώσει ο εργασιακός της βίος. Και αυτό επειδή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης συνοδεύεται για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση από μια στέρεη αναλογιστική μελέτη και μελέτη βιωσιμότητας».

Και ο κ. Χρυσομάλλης κατέληξε λέγοντας: «Δυστυχώς για εσάς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τρόπο που αντιπολιτεύεστε αλλά και με τα πεπραγμένα σας ως κυβέρνηση της "πρώτης φοράς Αριστερά" η κοινωνία πλέον σάς κατάλαβε και για πολλές δεκαετίες θα λέει ποτέ ξανά Αριστερά. Γιατί η μεγάλη μας διαφορά είναι ότι εμείς σκεφτόμαστε τις επόμενες γενιές, ενώ εσείς σκεφτήκατε με μοναδικά κριτήρια την ιδεοληψία σας και τις κομματικές σας επιταγές».


NEWSLETTER