Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020 12:30

Ερώτηση Χαρίτση για την Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

Μέτρα για την περαιτέρω αξιοποίηση του εμβληματικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης ζητεί με ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, με τη συνυπογραφή του τομεάρχη Πολιτισμού της Κ.Ο. του κόμματος Πάνου Σκουρολιάκου.

Στην ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι για να επιτευχθεί η καλύτερη λειτουργικότητα του αρχαιολογικού χώρου και να αποκτήσει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, απαιτούνται επιπλέον παρεμβάσεις από μεριάς ΥΠΠΟ, όπως το διαχρονικό αίτημα για τη δημιουργία μουσείου για την ανάδειξη των εκθεμάτων, πωλητήριου αναμνηστικών - αντιγράφων ευρημάτων και κυλικείου, καθώς και η εξασφάλιση της συνέχισης των ερευνών και της αποκατάστασης των μνημείων.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι εξίσου απαραίτητες είναι και οι βελτιώσεις στο προβληματικό οδικό δίκτυο και στη σήμανση, για την καλύτερη πρόσβαση των επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο.

Τέλος, καταλήγοντας οι βουλευτές ρωτούν την υπουργό Πολιτισμού: 1) Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί, ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχεια των ανασκαφών και η αποκατάσταση των μνημείων; 2) Υπάρχει η πολιτική βούληση για την δημιουργία νέου μουσείου, ώστε να αξιοποιηθούν τα εκθέματα και τα ευρήματα των ανασκαφών; 3) Ποιες είναι οι τελικές ημερομηνίες παράδοσης των έργων υποδομής που συντελούνται και αφορούν το σκέπαστρο προστασίας του αρχαιολογικού χώρου και τον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων των επισκεπτών;