Σάββατο, 01 Αυγούστου 2020 12:07

Χρυσομάλλης στη Βουλή για βελτίωση συστήματος υγείας

Γράφτηκε από την
Χρυσομάλλης στη Βουλή για βελτίωση συστήματος υγείας


“Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επενδύει σταθερά στη βελτίωση του συστήματος υγείας”, σημείωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης στην παρέμβασή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ίδρυση του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία.

Παρατήρησε ότι “επενδύει επίσης και στη συγκροτημένη και ορθά δομημένη αξιολόγηση των υπηρεσιών, με βασικό στόχο τη βελτίωση και την καλυτέρευση του συστήματος υγείας και των παροχών του. Ο στόχος μας είναι ένας και έχει ως κέντρο τον ασθενή και πώς θα του παρασχεθούν οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής του”.
Ο κ. Χρυσομάλλης επεσήμανε πως “η ίδρυση και η λειτουργία ενός φορέα όπως ο ΟΔΙΠΥ δεν είναι απλώς απαραίτητη, αλλά αδήριτη ανάγκη. Συστήνεται επομένως ένας δημόσιος οργανισμός κοινής ωφέλειας που θα στελεχωθεί μέσω ΑΣΕΠ και θα αναλάβει τον έλεγχο όλων των μονάδων υγείας, μέσα από μία σειρά κριτηρίων αξιολόγησης που βασίζονται σε διεθνείς καλές πρακτικές και επιστημονικά πρότυπα. Ο στόχος του θα είναι η επισήμανση κενών, προβλημάτων ή δυσλειτουργιών στην παροχή υπηρεσιών υγείας και η αντιμετώπισή τους”.
Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μεσσήνιος βουλευτής ανέφερε: “Αφήστε στην άκρη τις ταμπέλες περί νεοφιλελευθερισμού, ιδεολογικού DNA, γονιδίου ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε, αφήστε τις κορώνες περί εύνοιας στον ιδιωτικό τομέα και κακού Δημοσίου ή προβληματικού Δημοσίου και σταθείτε στην ουσία. Προσπαθήστε να δείτε πέρα από τις ιδεοληψίες σας, πέρα από τη διαγνωσμένη άρνησή σας για κάθε μορφή αξιολόγησης και καταλάβετε ότι σήμερα σας δίνετε η δυνατότητα να κάνουμε κάτι καλό για όλους τους Ελληνες πολίτες, να θέσουμε μαζί τις βάσεις για ένα καλύτερο ποιοτικό σύστημα υγείας για όλους μας. Κι ο ελληνικός λαός περιμένει από εσάς να του εξηγήσετε την όποια άρνησή σας, αλλά αυτή τη φορά με πειστικά και δικαιολογημένα επιχειρήματα”.
Κλείνοντας, ο Μίλτος Χρυσομάλλης επικρίνοντας τον Κυριάκο Βελόπουλο παρατήρησε: “Δεν έχω καταλάβει γιατί αυτός ο εκνευρισμός του απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι τον έχει ενοχλήσει; Η στιβαρή αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία ανάγκασε τον Ερντογάν να πάρει πίσω τον στόλο; Μήπως γιατί με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να πουλήσει ο ίδιος όπως θέλει πολιτικά τον εθνικολαϊκισμό του και την πατριδοκαπηλία του;”.


NEWSLETTER