Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2020 09:04

Επίσπευση για Καλαμάτα - Ριζόμυλος ζήτησε ο Μαντάς

Γράφτηκε από την

 

 

Την επίσπευση της έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τον δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος ζήτησε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά.

Στη συνάντησή τους ο κ. Μαντάς μετέφερε την αγωνία των κατοίκων της Μεσσηνίας για το συγκεκριμένο έργο κι ενημέρωσε τον υφυπουργό για τη μεγάλη σημασία που έχει για ολόκληρο το νομό, σημειώνοντας ότι αποτελεί ένα από τα κυριότερα έργα υποδομής για τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Οπως επεσήμανε στον υφυπουργό ο κ. Μαντάς, το έργο αναμένεται να ενισχύσει με δυναμικό τρόπο το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής και για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να μην χαθεί καθόλου χρόνος και να προχωρήσει όσον το δυνατόν ταχύτερα η έγκριση και η υλοποίησή του.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν, επίσης, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, με τη θετική γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και η οποία ακολούθησε τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Καλαμάτας και Μεσσήνης. Ακόμα, συμφώνησαν πως, δεδομένου ότι έχει ήδη δοθεί περιβαλλοντική αδειοδότηση για το τμήμα Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τηρηθούν τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα, έτσι ώστε το έργο να περάσει χωρίς καθυστέρηση στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, η οποία περιλαμβάνει τον ανταγωνιστικό διάλογο, την κήρυξη των απαλλοτριώσεων και την επιλογή του αναδόχου.

Από την πλευρά του ο κ. Ταγαράς ευχαρίστησε τον κ. Μαντά για την αναλυτική ενημέρωση που του παρείχε και τον διαβεβαίωσε ότι το έργο συνεχίζει να βρίσκεται εντός του βασικού σχεδιασμού της κυβέρνησης, όσον αφορά στα έργα υποδομής της χώρας. Επίσης, δεσμεύτηκε να μεριμνήσει ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις κατά τη φάση της τελικής έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύντομα από την αρμόδια Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.