Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 16:20

Χρυσομάλλης με τον Ισραηλινό υπουργό Περιφερειακής Συνεργασίας

Γράφτηκε από την
Χρυσομάλλης με τον Ισραηλινό υπουργό Περιφερειακής Συνεργασίας

Συνάντηση με τον Ισραηλινό υπουργό Περιφερειακής Συνεργασίας Οφίρ Ακούνις είχε την Τρίτη ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης.

Κατά της διάρκεια της συνάντησης, στο περιθώριο της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, συζητήθηκε το ενεργειακό μέλλον των τριών χωρών στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Χρυσομάλλη: "Ο Ισραηλινός υπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αναζήτηση συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό ο Μίλτος Χρυσομάλλης έθεσε το ζήτημα της συνεργασίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα, παρουσιάζοντας στον κ. Ακούνις τα ποιοτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν τα αγροτικά προϊόντα της Μεσσηνίας, αλλά και τις δυνατότητες διμερών συνεργασιών και εξαγωγών. Ιδιαίτερη συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών έγινε αναφορικά με ζητήματα μεταφορών μεταξύ των δύο χωρών.
«Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στον υπουργό Περιφερειακής Συνεργασίας του Ισραήλ τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο νομός μας στον αγροτοδιατροφικό τομέα και να συζητήσουμε τις δυνατότητες διμερούς συνεργασίας στο πεδίο αυτό. Είναι κρίσιμης σημασίας για τη χώρα μας να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο των προηγούμενων ετών και να συσφίξουμε τις στρατηγικές σχέσεις μας, είτε στρατιωτικά, είτε ενεργειακά, είτε οικονομικά, με το κράτος του Ισραήλ, έναν σταθερό στρατηγικό εταίρο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, με το οποίο άλλωστε μας συνδέουν δεσμοί αιώνων», δήλωσε ο Μεσσήνιος βουλευτής".


NEWSLETTER