Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 20:35

Πρωτοβουλία για στρατόπεδο από Δήμο Καλαμάτας ζητεί ο Μαντάς

Γράφτηκε από την
Πρωτοβουλία για στρατόπεδο από Δήμο Καλαμάτας ζητεί ο Μαντάς

“Η δημοτική αρχή Καλαμάτας πρέπει να ανοίξει τη συζήτηση για την αξιοποίηση του στρατοπέδου Καλαμάτας”, επεσήμανε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς, στην εκπομπή “Ωρα Μεσσηνίας” του ΙΟΝΙΑΝ.

Χαρακτήρισε το στρατόπεδο πολύτιμο θησαυρό για την πόλη και παρατήρησε ότι η δημοτική αρχή θα πρέπει να οριοθετήσει μια διαδικασία και όλοι οι φορείς, το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας να δώσει ιδέες και λύσεις, όχι παρωχημένες με μικρά και πρόσκαιρα οφέλη, αλλά που θα πάνε την Καλαμάτα πάρα πολύ μπροστά τα επόμενα χρόνια.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Σινάπη (μαζί με τον Ιάσονα Τσόλη παρουσιάζουν την εκπομπή), ο κ. Μαντάς σημείωσε: “Είναι η στιγμή που πρέπει να γίνει αυτό. Θα πρέπει η δημοτική αρχή Καλαμάτας να ξεκινήσει τη διαδικασία της διαβούλευσης. Ακούω διάφορα να συζητούνται. Ο καθένας λέει την άποψή του, δεκτές είναι όλες οι απόψεις, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι να καθίσουμε και να πούμε πώς φανταζόμαστε και πώς σχεδιάζουμε και πώς οραματιζόμαστε την ανάπτυξη του τόπου μας την επόμενη μέρα. Ολοι μας έχουμε την άποψή μας. Θα πρέπει να υπάρξει μια διαδικασία συγκεκριμένη που θα την οριοθετήσει η δημοτική αρχή Καλαμάτας και όλοι οι φορείς να καθίσουμε κάτω να σχεδιάσουμε, να καταλήξουμε σε μια πρόταση. Επειδή το στρατόπεδο της Καλαμάτας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την κοινωνία της πόλης ιστορικά, πολιτισμικά, οικονομικά, εκτιμώ ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό που έχουμε στον τόπο μας και να δώσουμε ιδέες και λύσεις που θα πάνε την Καλαμάτα πάρα πολύ μπροστά τα επόμενα χρόνια, αξιοποιώντας αυτό το ακίνητο, το οποίο είναι πραγματικά ένας πολύτιμος θησαυρός για την πόλη μας. Λύσεις που δεν θα εστιάζουν σε παλαιότερες απόψεις, παρωχημένες που το μόνο που έχουν να φέρουν είναι μικρά και πρόσκαιρα οφέλη, τα οποία δεν θα προσδώσουν την αξία που πρέπει για την πόλη μας. Δεν υπάρχει χρόνος για πειραματισμούς, για να συζητάμε πράγματα στον αέρα. Θα πρέπει όλοι να συνεννοηθούμε, να σχεδιάσουμε, να διαβουλευτούμε και να δούμε πώς οραματιζόμαστε την επόμενη μέρα για την πόλη μας”.


NEWSLETTER