Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021 21:02

Μαντάς για ενίσχυση Νοσοκομείου Κυπαρισσίας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Μαντάς για ενίσχυση Νοσοκομείου Κυπαρισσίας (βίντεο)

Διαρκής είναι η προσπάθεια ενίσχυσης και στήριξης του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και παρά τις ελλείψεις του προσφέρει υψηλές παροχές υγείας.

Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων στη σημερινή επίσκεψη του βουλευτή Περικλή Μαντά στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Τριφυλίας, όπου είχε συνάντηση τόσο με τον διοικητή του νοσοκομείου Δημήτρη Λαμπρόπουλο όσο και με στελέχη του νοσοκομείου. Επισημάνθηκαν οι σημαντικές προσλήψεις που έχουν γίνει σε προσωπικό αλλά και αυτές που προγραμματίζονται. Σημειώθηκε ότι ήδη έχουν προσληφθεί 5 μόνιμοι γιατροί και έχουν προκηρυχθεί και άλλες θέσεις, ενώ έχει ενισχυθεί με 69 άτομα ως νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Σε δηλώσεις που ακολούθησαν, ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε: «Στρατηγικός στόχος της διοίκησης του νοσοκομείου, του υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ είναι η συνεχής αναβάθμιση του νοσοκομείου μας. Οι πολίτες πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς με τις υπηρεσίες που παρέχει και καθόλου επισφαλείς. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, αλλά καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να αντιμετωπίζεται με επιτυχία κάθε πρόβλημα που δημιουργείται στους πολίτες. Παρά τις ελλείψεις που στην πλειονότητά τους οφείλονται σε απουσία ενδιαφέροντος κάλυψης θέσεων που προκηρύσσονται, το νοσοκομείο λειτουργεί και παρέχει τις απαραίτητες υπηρεσίες στους πολίτες. Η νοσηλευτική μονάδα Κυπαρισσίας είναι στελεχωμένη από εξειδικευμένο προσωπικό και μέλημα της διοίκησης είναι διαρκώς να ενισχύει και να συμπληρώνει το προσωπικό που λείπει. Τον τελευταίο καιρό με μια προκήρυξη του 2020 προκηρύχθηκαν 8 θέσεις από τις οποίες οι 3 βγήκαν άγονες, οι 5 γιατροί έχουν αναλάβει ήδη υπηρεσία, ένας γιατρός καρδιολόγος αναμένεται να προσληφθεί, ενώ πρόκειται να προσληφθεί και ένας γιατρός βιοπαθολόγος. Σε εκκρεμότητα επίσης βρίσκεται και μία προκήρυξη του 2021, στην οποία αναμένεται να προσληφθεί 1 χειρουργός, 1 γυναικολόγος και 1 Γενικής Ιατρικής. Επίσης στην προσπάθεια του υπουργείου να στελεχώσει το νοσοκομείο μας, εντός 15 ημερών θα βγει μία νέα προκήρυξη στην οποία θα περιλαμβάνεται μια θέση Νεφρολογίας, η οποία έχει βγει άγονη στην προηγούμενη προκήρυξη, 1 Αναισθησιολογίας επιμελητή Α’ η οποία και αυτή ήταν άγονη, καθώς και 1 θέση Βιοπαθολογίας και 1 Παιδιατρικής».

Ο κ. Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη του κ. Μαντά λέγοντας μεταξύ άλλων: «Η συμβολή του είναι σημαντική για το νοσοκομείο, είναι πάντα δίπλα μας σε κάθε προσπάθεια που γίνεται, βοηθάει να βγάλουμε εις πέρας το δύσκολο έργο».
Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς τόνισε: «Είχα μια εποικοδομητική συζήτηση με το διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, καθώς και με στελέχη, όσον αφορά τα ζητήματα που τρέχουν εδώ στο νοσοκομείο με τους γιατρούς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτό που θα ήθελα να πω στους αγαπημένους μου συμπολίτες είναι ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει μια μακρά πορεία στην ιστορία και έχει συμβάλει απεριόριστα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Τριφυλίας και της ευρύτερης περιοχής που καλύπτει. Είναι ένα νοσοκομείο το οποίο ιστορικά έχει στηρίξει τον τόπο και οι πολίτες αντίστοιχα το έχουν στηρίξει με πολύ σημαντικές δωρεές για να μπορεί να στέκεται όρθιο και να παρέχει υψηλής ποιότητας παροχές υγείας. Τους τελευταίους 15 μήνες το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας όχι μόνο δεν έχει υποβαθμιστεί, έχει βελτιωθεί σε όλες του τις ανάγκες.

Ενδεικτικά θα πω ότι σε επίπεδο γιατρών έχουν γίνει 5 μόνιμες προσλήψεις και 1 επικουρικού. Είναι σε διαγωνιστική διαδικασία για άλλες 3 προσλήψεις μόνιμων γιατρών και στη νέα προκήρυξη που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας θα προβλεφθούν άλλες 4 θέσεις μονίμων ιατρών, προκειμένου να στελεχώσουν τις κλινικές που αντιμετωπίζουν σημαντικά ζητήματα. Σε επίπεδο δε νοσηλευτικού, βοηθητικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει στελεχωθεί τους τελευταίους 15 μήνες με 69 νέα άτομα. Όλος αυτός ο κόσμος που έχει έρθει στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και εργάζεται καθημερινά προσφέρει υψηλής ποιότητας παροχές υγείας και έχει συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη του νοσοκομείου. Συζητήσαμε με το διοικητή και τα επόμενα βήματα. Μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης η κυβέρνηση έχει στοχεύσει την ενίσχυση όλων των δομών υγείας της χώρας μας τόσο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό όσο και σε δομές όπου υπάρχει ανάγκη. Εδώ ετοιμάζουμε σε συνεργασία με το διοικητή μια πρόταση που θα καταθέσουμε στο υπουργείο, προκειμένου να προμηθευτεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σύγχρονο νέας τεχνολογίας ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες, αλλά πάνω από όλα να μπορέσουμε να το κάνουμε ένα νοσοκομείο που θα ξεχωρίζει σε όλη την περιοχή της Πελοποννήσου».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER