Σάββατο, 17 Ιουλίου 2021 13:19

Συναντήσεις Χρυσομμάλη στην έκθεση DEFEA

Γράφτηκε από την
Συναντήσεις Χρυσομμάλη στην έκθεση DEFEA

 

Πλήθος συναντήσεων με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Γάλλους βουλευτές και Έλληνες και ξένους εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της άμυνας, είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης με αφορμή την επίσκεψή του στην έκθεση “DEFEA”.

Είχε σύντομες κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή, στο πλαίσιο της επίσκεψης στα περίπτερα ελληνικών εταιρειών. Παράλληλα, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία Γάλλων βουλευτών της Επιτροπής Άμυνας της Γαλλικής Βουλής, που επισκέφθηκαν την έκθεση και τα περίπτερα των γαλλικών εταιρειών.

Ο Μεσσήνιος βουλευτής ξεναγήθηκε στα περίπτερα των ελληνικών εταιρειών που συμμετείχαν στην “DEFEA” από τους διοργανωτές της έκθεσης, μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής Κώστα Γκιουλέκα και μέλη της Επιτροπής, συναντήθηκε και συζήτησε με τους συμμετέχοντες και ενημερώθηκε για καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις άμυνας, ελληνικής κατασκευής. Παράλληλα, επισκέφθηκε τα περίπτερα μεγάλων ξένων εταιρειών που συμμετέχουν στα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Η “DEFEA” απέδειξε τη στρατηγική σημασία της χώρας μας για το σύνολο των ξένων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της άμυνας. Είναι γνωστό άλλωστε πως αν ένα οπλικό σύστημα επιλεγεί από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αυτό αποτελεί την καλύτερη διαφήμισή του. Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τους εκπροσώπους ξένων μεγάλων εταιρειών αλλά και παράλληλα να δω ιδίοις όμμασι τη δυναμική και τις καινοτόμες τεχνολογικές προτάσεις των ελληνικών εταιρειών που δεν υπολείπονται σε τίποτα από τις αντίστοιχες ξένες. Και με μεγάλη χαρά συναντήθηκα με τους εκπροσώπους της εταιρείας Elbit, οι οποίοι μου παρουσίασαν αναλυτικά το πλάνο των δραστηριοτήτων του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης στην 120 ΠΕΑ, για το οποίο αγωνίστηκα από την αρχή της κοινοβουλευτικής μου θητείας και βλέπω τώρα με ικανοποίηση να υλοποιείται προς όφελος της χώρας, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Καλαμάτας», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.


NEWSLETTER