Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 22:31

Επίσημα και διά της πλαγίου "κούρεμα" της Ολυμπίας Οδού

Γράφτηκε από την

Επίσημα αλλά διά της πλαγίου ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Στ. Καλογιάννης κάνει γνωστό ότι η Ολυμπία Οδός σταματάει στην Πάτρα. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Γιάν. Λαμπρόπουλου αναφέρει ότι υπάρχει συμφωνία με τους εργολάβους "να προσαρμοστεί το τεχνικό αντικείμενο στις σημερινές χρηματοοικονομικές δυνατότητες λαμβάνοντας υπόψη τις εμπλοκές με το ΣτΕ όπου υπάρχουν".

Ειδικότερα ο κ. Καλογιάννης αναφέρει: «Το ελληνικό Δημόσιο κατέληξε, τον Δεκέμβριο του 2012, σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τους παραχωρησιούχους, προκειμένου να επανεκκινήσουν όλα τα έργα που υλοποιούνται με συμβάσεις παραχώρησης και να περιορισθούν οι διεκδικήσεις των κατασκευαστών εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και να προσαρμοσθεί το τεχνικό αντικείμενο στις σημερινές χρηματοοικονομικές δυνατότητες, λαμβάνοντας υπόψη τις εμπλοκές με το ΣτΕ, όπου αυτές υπάρχουν. Ολη η διαδικασία κινείται στο πλαίσιο των εν ενεργεία συμβάσεων παραχώρησης, οι οποίες έχουν κυρωθεί από το ελληνικό Κοινοβούλιο».

Και προσθέτει με νόημα ότι με απόφαση του ΣτΕ έχουν ακυρωθεί οι περιβαλλοντικοί όροι στο τμήμα εντός του Δήμου Ζαχάρως και σε μήκος περίπου 20 χιλιομέτρων.