Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 22:21

Ο Χρυσομάλλης για Πολάκη

Ο Χρυσομάλλης για Πολάκη

 

«Τελικά διαπιστώνω, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό με τον κ. Πολάκη, ότι ο πανικός των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από την κλήτευση του κ. Βαξεβάνη από τον εισαγγελέα για να εξηγήσει το ρόλο του στη σκευωρία Novartis», παρατήρησε ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου.

Και πρόσθεσε:

«Αυτός είναι ο πανικός που σας έχει πιάσει, ότι σιγά σιγά φτάνουμε στο τέλος αυτής της σκευωρίας, φτάνουμε στο να βγουν οι κουκούλες και να μάθουμε ποιοι πραγματικά έστησαν αυτήν την υπόθεση. Και αυτό αφορά πρώτιστα την Ελληνική Δημοκρατία. Όσοι έστησαν αυτήν την υπόθεση πρέπει να ονοματιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, για να μην τολμήσει κανείς στο μέλλον να ξαναπαίξει με τους θεσμούς μας, να μην τολμήσει κανείς να προσπαθήσει να σπιλώσει πολιτικούς αντιπάλους με κουκούλα. Η κουκούλα δεν υπάρχει στον κοινοβουλευτισμό, και αυτό αφορά όλους μας!».

Ερχόμενος στο νομοσχέδιο, ο Μίλτος Χρυσομάλλης σημείωσε ότι ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος θεραπεύει τις αδυναμίες του νόμου 4399/2016, δίνει ένα σύγχρονο πλαίσιο, ενισχύει περισσότερους επενδυτικούς τομείς, επιτρέπει την έγκριση περισσότερων σχεδίων, με κοινό παρονομαστή όλων αυτών την ταχύτατη έγκρισή τους: αίρονται τα γραφειοκρατικά εμπόδια και οι καθυστερήσεις και μειώνεται ο χρόνος αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων, σε 30 ημέρες για την άμεση και σε 45 μέρες για τη συγκριτική αξιολόγηση.