Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 17:30

Ερώτηση Χαρίτση για την έλλειψη εργατών γης

Γράφτηκε από την

Επίκαιρη ερώτηση για τη συνεχιζόμενη και διαρκώς αυξανόμενη έλλειψη εργατών γης και τα τεράστια προβλήματα που προκαλούνται στην αγροτική παραγωγή, κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά.

Ο Αλ. Χαρίτσης που ζητεί ενημέρωση για τα άμεσα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγική διαδικασία, τονίζει ότι, “λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών, χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμων γεωργικών εκτάσεων κινδυνεύουν να παραμείνουν ακαλλιέργητα ή να μην πραγματοποιηθεί η συγκομιδή στην τρέχουσα παραγωγή”. Παρουσιάζει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Δήμο Τριφυλίας, τον μεγαλύτερο ελαιοκομικό δήμο και από τα μεγαλύτερα κέντρα θερμοκηπίων και κηπευτικών. Σύμφωνα με πρόσφατη επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων, οι μισές αγροτικές εκτάσεις θα μείνουν ακαλλιέργητες, ενώ παράλληλα διάχυτες είναι οι ανησυχίες για τη νέα ελαιοκομική περίοδο.

Ο κ. Χαρίτσης ρωτά τον υπουργό: “Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, ώστε να τερματιστεί το κύμα φυγής των εργατών γης και να συνεχιστεί ομαλά η αγροτική παραγωγική διαδικασία στη χώρα μας;”.