Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2022 19:16

Ερώτηση Βελόπουλου για την Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την

 

Ερώτηση με θέμα “αναγκαία έργα υποδομής στην Αρχαία Μεσσήνη” κατέθεσε προς τους υπουργούς Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κι Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “αναγκαία είναι η κατασκευή έργων υποδομής πέριξ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης. Αυτά θα πρέπει να αφορούν τόσο τους χώρους στάθμευσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου, καθώς και έργων υποδοχής και αναψυχής επισκεπτών όσο και το οδικό δίκτυο, το οποίο θα οδηγούσε τους επισκέπτες προς τον αρχαιολογικό χώρο. Της ιδίας αντίληψης περί της αναγκαιότητας κατασκευής αναγκαίων έργων υποδομής, βάσει των τοπικών δημοσιευμάτων, συντάσσεται και ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, στον οποίο είχε ανατεθεί η διεύθυνση των ανασκαφών της Αρχαίας Μεσσήνης από την Αρχαιολογική Εταιρεία το 1986”.

Ο κ. Βελόπουλος ρωτάει τους υπουργούς:

“Προτίθεστε όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης να αποκτήσει τα αναγκαία έργα υποδομής που του πρέπουν (οδικό δίκτυο, χώροι στάθμευσης) και ό,τι άλλο είναι αναγκαίο για την ευχάριστη παραμονή των επισκεπτών;