Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2023 14:00

Χαρίτσης για υπεράσπιση δημοκρατικού κεκτημένου

Γράφτηκε από την

“Οι πρωτοφανείς αντισυνταγματικές, αντιθεσμικές μεθοδεύσεις διαμορφώνουν ένα ευρύτατο μέτωπο υπεράσπισης του δημοκρατικού κεκτημένου”, επεσήμανε ο τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο 105.5”.

Παρατήρησε ότι “ο κ. Μητσοτάκης μεθοδεύει την σύμπραξη ακόμη και εκπροσώπων της δικαιοσύνης στην επιχείρηση συγκάλυψης του τερατώδους σκανδάλου των υποκλοπών” και πρόσθεσε: “Δεν πρόκειται για μια υπόθεση στενής κομματικής αντιπαράθεσης, αλλά για προάσπιση της ίδιας της δημοκρατίας απέναντι σε μια προσπάθεια κατάφωρης παραβίασης βασικών δημοκρατικών αρχών που θεωρούσαμε αυτονόητες στην χώρα μας από το 1974 και μετά”. Ο Αλ. Χαρίτσης σχολίασε πως “οι ευθύνες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ είναι συντριπτικές, καθώς έχουν επιτρέψει την παρεμπόδιση της θεσμικής λειτουργίας και το κουρέλιασμα του Συντάγματος, που φέρνουν την χώρα μας εκτός διεθνούς δημοκρατικής νομιμότητας”.

Ακόμα, σημείωσε ότι “παρά την διεθνή πτώση των τιμών στην ενέργεια, η χώρα μας παραμένει πρώτη στην χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος και στην τιμή της βενζίνης, ενώ έχουμε νέες ανατιμήσεις στα είδη διατροφής” και τόνισε: “Στην χώρα μας έχουμε αυτή τη στιγμή πολλαπλές οικονομικές κρίσεις: μια τεράστια κρίση εισοδήματος, με το δεύτερο χαμηλότερο κατά κεφαλήν εισόδημα με όρους αγοραστικής δύναμης στην ΕΕ των 27. Έχουμε μια κρίση παραγωγική, με την ΕΛΣΤΑΤ να δείχνει νέα έκρηξη του εμπορικού ελλείμματος. Αλλά και μια κρίση ανισοτήτων και φτώχειας, καθώς από το 2020 αυξάνεται και πάλι το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας, το οποίο είχε μειωθεί την περίοδο 2016-2019”.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως “η προοπτική για την χώρα μας δεν μπορεί να είναι άλλη από την ανατροπή του καθεστώτος Μητσοτάκη και την διαμόρφωση μιας κυβέρνησης προοδευτικής πλειοψηφίας με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στις επόμενες εκλογές”.