Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013 19:45

Ομιλία Λαμπρόπουλου στη Βουλή για τα ΚΤΕΛ

Γράφτηκε από την
Ομιλία Λαμπρόπουλου στη Βουλή για τα ΚΤΕΛ

 

Ομιλία κατά την συζήτηση του Νομοσχεδίου «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών - Ρυθμιστική Αρχή Επιβατικών Μεταφορών και άλλες διατάξεις» πραγματοποίησε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λαμπρόπουλος.

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ομιλία του κ. Λαμπρόπουλου, όπως αυτή κατεγράφη στα πρακτικά της συνεδρίασης:

"Κύριοι συνάδελφοι, σήμερα εισάγεται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο αρκετά προσεγμένο, το οποίο φυσικά πιστώνονται η πολιτική ηγεσία και οι εκλεκτοί συνεργάτες του Υπουργού που θητεύουν τόσα χρόνια και τους παρακολουθούμε.

Είναι ένα νομοσχέδιο που εισάγει μεταρρυθμίσεις. Ποιος Έλληνας σήμερα δεν πιστεύει ότι χρειάζεται να γίνουν στον τόπο μας μεταρρυθμίσεις; Ποιος, κύριοι συνάδελφοι, που σε όποιο νομοσχέδιο έχει έρθει έχετε πει όχι; Έχετε συμφωνήσει σε ένα; Μα, δεν πρέπει να αλλάξει σε αυτόν τον τόπο τίποτα; Πρέπει να μείνουν τα ίδια, όλα αυτά που μας έχουν φέρει εδώ που μας έχουν φέρει; Δεν σας έχουμε ακούσει να συμφωνείτε ούτε σε ένα! Σε όλα όχι, σε όλα στείρα άρνηση και φυσικά πρόταση καμία.

Όλοι κρινόμαστε. Και εσείς θα κριθείτε. Κρινόμαστε καθημερινά. Και θα έρθει η ώρα που ο λαός θα αποδώσει στον καθένα.

Εγώ ως Βουλευτής της περιφέρειας αισθάνομαι την υποχρέωση να πω –όπως όλοι μας, πιστεύω- δύο πράγματα για το ΚΤΕΛ, τα οποία έχουν προσφέρει υπηρεσία για δεκαετίες, τα οποία έχουν οργανώσει τις μεταφορές κατά τέτοιο θαυμαστό τρόπο. Εξυπηρετούν το λαό μας με ασφάλεια, χωρίς να δημιουργείται κανένα πρόβλημα. Επιτελούν, αν θέλετε, και κοινωνική αποστολή, αφού έχουν μισά εισιτήρια, καθώς και αναπηρικά, φοιτητικά και πολυτέκνων.

Σήμερα, λοιπόν, που ψηφίζεται το νομοσχέδιο που αφορά καίρια τα ΚΤΕΛ, αυτό που πρέπει κυρίως το Υπουργείο και οι συνεργάτες να προσέξουν και να προσέξουμε είναι να μην υπάρξει βιασύνη στην εφαρμογή αυτού του νόμου, που αύριο θα ψηφιστεί και θα τελειώσει. Θα πρέπει να υπάρξει εύλογος χρόνος προσαρμογής και για το ΚΤΕΛ και γενικότερα για ολόκληρο το σύστημα όπως θα διέπεται με τον καινούριο νόμο.

Τονίζω, λοιπόν, ότι θα πρέπει να υπάρξει εύλογος χρόνος προσαρμογής με το δεδομένο ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν πιστέψει ότι η αλλαγή θα γινόταν μέχρι το 2019. Έχουν επενδύσει, έχουν διαθέσει χρήματα, έχουν πάρει καινούρια λεωφορεία και μεταφέρουν με πολιτισμένο τρόπο τον κόσμο στον προορισμό του.

 

Πρέπει πάση θυσία να υπάρξει πλήρης, σωστή και καλή οργάνωση όλου του συστήματος, ούτως ώστε με αυτή την αλλαγή ωφελημένος να είναι ο πολίτης. Και σε κάθε περίπτωση να υπάρχουν διαγωνιστικές διαδικασίες και να μην επιτραπεί ποτέ και σε κανέναν να λειτουργήσει με αθέμιτο ανταγωνισμό. Δεν θα πρέπει -και κυρίως να ξεχνάμε- να αδικηθούν οι του ΚΤΕΛ, οι οποίοι επαναλαμβάνω ότι για δεκαετίες έχουν προσφέρει και έχουν υπηρετήσει το λαό μας, έχουν οργανώσει το σύστημα έτσι και έχουν διαθέσει περιουσίες και πολλά χρήματα για να είναι στην υπηρεσία του απλού πολίτη.

Χρειάζεται, λοιπόν, ιδιαίτερη προσοχή για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εξυπηρέτηση του πολίτη, για να μπορεί το λεωφορείο να πηγαίνει και στο πιο απομακρυσμένο χωριουδάκι, για να μπορεί να εξυπηρετείται ο απλός πολίτης, που δεν διαθέτει σήμερα μέσο, σε όποιο χωριό και σε όποιο μέρος βρίσκεται σε κάθε νομό.

 

Χρειάζεται, λοιπόν, προσοχή και πιστεύω ότι η Κυβέρνηση, το Υπουργείο κυρίως, θα επιδείξει αυτήν την προσοχή, θα επιδείξει την ευαισθησία που πρέπει και θα υπάρξει και η συνεννόηση που πρέπει με τους ενδιαφερόμενους, για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα".

 


NEWSLETTER