Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 15:40

Χαρίτσης για προοδευτική κυβέρνηση

Γράφτηκε από την

“Στις εκλογές υπάρχει μόνο μία επιλογή. Προοδευτική κυβέρνηση ώστε η χώρα να αλλάξει πορεία και να ξεφύγει από τον ζόφο του νεοφιλελευθερισμού και του αυταρχισμού”, σημείωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Attica TV”.

Παρατήρησε πως “οι πολιτικοί συσχετισμοί που θα προκύψουν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και θα αντανακλούν την βούληση των πολιτών για μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, θα θέσουν τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις προ των ευθυνών τους”.

Ο Αλ. Χαρίτσης επεσήμανε ότι “εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει απευθύνει προσκλητήριο για προοδευτική διακυβέρνηση που θα προέλθει από την κάλπη της απλής αναλογικής στη βάση μιας στέρεας προγραμματικής συμφωνίας”.

Για τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη περί άλλου και πιο “κατάλληλου” πρωθυπουργού σε κυβέρνηση συνεργασίας, ο μεσσήνιος βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου οι επιλογές τεχνοκρατών και όχι εκλεγμένων πρωθυπουργών οδήγησε στην σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση, τονίζοντας: “Για αυτό είναι κρίσιμο οι ηγέτες και οι πρωθυπουργοί να εκλέγονται από τον λαό και όχι από διαβουλεύσεις κάποιων παραγόντων σε κλειστά δωμάτια”.

Αφού χαρακτήρισε την κατάσταση της οικονομίας ως εξαιρετικά επικίνδυνη, ο Αλ. Χαρίτσης παρατήρησε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσέρχεται στις εκλογές με συγκεκριμένο πρόγραμμα ανάταξης της οικονομίας και ανακούφισης των μεσαίων και ασθενέστερων στρωμάτων της κοινωνίας” και κατέληξε: “Με παρεμβάσεις για ανακατανομή των φορολογικών βαρών προς όφελος μικρομεσαίων και ασθενέστερων με μείωση των έμμεσων φόρων, κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος, θέσπιση ενιαίου αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ, αλλά και ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και προστασία της πρώτης κατοικίας”.